Vego

CRÊPES MED STUVAD SPARRIS

-

ca 8 stycken

Tunna pannkakor kan fyllas med en massa härlighete­r. Här har vi en pigg blandning av sparris, dijonsenap och schalotten­lök.

Crêpes

4 dl vetemjöl

4 dl mjölk, t ex soja- eller havremjölk ½ dl rapsolja

1 tsk bakpulver en nypa salt

2 dl vatten

Fyllning

2 buntar sparris

1 schalotten­lök, finhackad

2 msk vetemjöl

3 dl mjölk, t ex soja- eller havremjölk 1 tsk dijonsenap

1 tsk citronsaft eller vinäger

2 tsk ljus soja, t ex tamari

2 msk näringsjäs­t

5 salladslök­ar, tunt skivade ev. tunt skivade rädisor till servering olivolja att steka i

Crêpes

1. Vispa ihop vetemjöl, mjölk, rapsolja, bakpulver och salt i en bunke tills du har en slät smet. Späd med vattnet och vispa till en lätt smet. Låt stå och vila medan du gör fyllningen.

2. Stek crêpesen i en het, oljad stekpanna. Vänd när ytan har torkat och stek även andra sidan. Det räcker med ca 1 dl smet per lagg.

Fyllning

1. Skär av ändarna på sparrisen och dela dem sedan i ca 3-4 cm långa bitar. Spara gärna ett par sparrisar och hyvla tunt med potatisska­lare, lägg i kallt vatten och servera sedan till.

2. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek schalotten­löken i några minuter. Tillsätt sparrisen och låt fräsa i ytterligar­e ett par minuter. Sparrisen ska inte få färg men mjukna något.

3. Pudra över vetemjölet och rör ut det så att det sugs upp av oljan. Vispa ner mjölken.

4. Tillsätt dijonsenap, citronsaft, soja och näringsjäs­t. Låt sjuda samman under ett par minuter eller tills du tycker att sparrisen har fått en bra konsistens.

5. Vänd i salladslök­en och smaka av med salt och svartpeppa­r.

Servering

Lägg en crêpe på en tallrik. Lägg lite stuvning i en sträng i mitten och rulla ihop. Servera med tunt skivad rädisa och hyvlad sparris.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden