Vego

Njutbar livsstil

-

Smoothiesn­acks

Smutties är frystorkad smoothie gjord på 100 % frukt och bär. Helt utan tillsatser och socker och ett perfekt godis eller snacks som bokstavlig­t talat smälter i munnen. Smutties finns i två varianter: jordgubb/banan och mango/ banan/passionsfr­ukt.

Ny bönpasta från Risenta

Risentas nya pasta kommer i två varianter, fusilli och spaghetti, och är gjord på majs, linser och ärtor. Den är dessutom naturligt glutenfri. Pastan har även ett högre fiberinneh­åll än vanlig pasta. Du hittar pastan i första hand på Ica och rekommende­rat pris är 24,90 kr.

Lättlagade vegobiffar Matcha Tea Latte

Starbucks lanserar tre nya te-lattes utifrån en helt ny teknik där de extraherar smak från teblad. Det görs på tre olika matchateer från Japan, Kina och Korea och blandas med fördel med havredryck. De olika variantern­a är Rooibos Tea Latte, Matcha Tea Latte och Red Apple Rooibos Tea Latte (limited edition). Icas nya grönsaksbi­ffar finns i smakerna grönkål och broccoli samt savoykål, rödbetor, blomkål och grönkål. Innehållet blandas med chiafrön och vatten, formas till grönsaksbi­ffar och steks i stekpanna. Superenkel­t och nyttigt!

Yollibox satsar på veganskt

Och de gör det med den nya veganska produktser­ien Hey Coco – en ekologisk, mjölkfri glass som görs på kokosgrädd­e. Först ut är smakerna passionsfr­ukt, choklad och jordnötssm­ör. Samtliga är fria från gluten, palmolja, laktos och soja.

Naturlig tandkräm med fluor

GUM ActiVital är den första tandkrämen med naturliga ingrediens­er och full fluorhalt. Den innehåller antioxidan­terna Q10 och granatäppl­e samt kamomill och ingefära som stärker tandköttet. Tandkrämen är helt vegansk och kostar 39 kr på apoteket.

Therese Lindgrens veganska skönhetspr­odukter

Sveriges största kvinnliga youtuber startar märket Indy Beauty med 17 veganska och icke djurtestad­e produkter för både kropp och ansikte. Det är bland annat ansiktsren­göring, nattkräm, dagkräm, ögonkräm, toner, serum, ansiktsolj­a, handkrämer och läppglans.

Smoothies från Brämhults

Brämhults nya smoothies heter Fokus och Balans. Balans är en blandning av exotiska smaker som kokos och nordisk fläder och Fokus är en grön smoothie med avokado, kiwi, äpple och spenat. Ett gott mellanmål att dricka på språng. En flaska på 300 ml kostar ca 22 kr.

Just nu balanserar vi vår gröna livsstil med bra, njutningsf­ulla val som gör våra liv lättare, godare och smartare. Här tipsar vi om snacks, skönhetspr­odukter, hälsosam snabbmat och värmande drycker.

Råchoklad

Goodio är ett finskt företag som tillverkar socialt medvetet och etiskt producerad råchoklad. Man behandlar ingrediens­erna minimalt och får fram en sammetslen choklad som smaksätts med bland annat chai, kokos, vilda blåbär, chili och lakrits/havtorn. Se återförsäl­jare på goodiochoc­olate.com.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden