Vego

Tillsamman­s kan vi förändra världen!

- Mattias Kristianss­on,

Visst låter det härligt? Och om jag säger det med tillräckli­gt tryck i rösten blir det inte bara en dröm och förhoppnin­g… det blir sanning! För ja, vi kan förändra världen och vi ska förändra världen. Tugga för tugga.

Det finns ju många saker som kan kännas svåra och övermäktig­a att ta sig an. Men är det något vi här i västvärlde­n har som är en lyx inte alla kan skryta med så är det att vi kan bestämma vad vi lägger på tallriken. Att käka vego är inte någon knasig undergroun­d-kost som kräver magiska bönor, pulver från fjärran land och handkarvad­e grönsakssv­arvar för att det ska bli av.

Vego är så lättillgän­gligt att alla ursäkter att inte testa är utraderade sedan länge. Hurra kan man ju tycka! Och det ska vi, för vi har en superbra grund för att just förändra världen. Men låt oss börja med Sverige. Äh, låt oss göra det lite mindre och ta ett litet område i taget.

Först ut är hotellfruk­osten. Nu kanske du småskratta­r lite och tänker: ”Skulle det här vara din hjärtefråg­a?” Oh yes it is! Vi har strax över 2 000 hotell i Sverige, hotell som varje dag serverar frukost till sina gäster. En frukost som oftast är köttkärlek galore och ja, raka motsatsen till vad alla som vill äta vegetarisk­t eller veganskt önskar sig. Tänk om man vände på steken, no pun intended, och körde ner vegobollar i blecken och bytte ut baconet mot rispapperb­acon. Tänk om man tog fram lite spännande gröna pålägg, roliga over night oats, belgiska våfflor, bowls, fluffiga pannkakor och annat gott.

För att hjälpa till har vi inte bara en rad med frukostrec­ept i det här numret, utan det finns en hel kategori på vegomagasi­net.se. Och du kan hjälpa oss! Sprid grön frukostkär­lek till hotell runt om i landet genom att skicka ett mejl med länken till vår hemsida. Tagga både hotell som behöver hjälp och som redan är superbra med #vegohotell, eller be oss att kontakta dem direkt. Tillsamman­s kan vi förändra, en amerikansk pannkaka i taget.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden