Vego

FYLLD UGNSBAKAD SQUASH MED TOMATER OCH RÖTT RÅRIS

-

4 portioner

Jag älskar kombinatio­nen av det knapriga råriset tillsamman­s med örter och alla goda grönsaker. Den här rätten får mig verkligen att drömma om Provence. Hyvlad parmesan är också gott att toppa squashen med vid servering.

1 dl rött råris

2-3 msk olivolja

1 gul lök, finhackad 1 vitlökskly­fta, finhackad 4 medelstora squasher

100 g champinjon­er, finhackade 1 ask halverade körsbärsto­mater, ca 250 g 1 dl gröna urkärnade oliver, hackade

1 msk kapris

1 tsk Herbes de Provence

1-2 msk finhackad persilja salt svartpeppa­r

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Koka riset enligt anvisninga­rna på förpacknin­gen.

3. Hetta upp en stekpanna och tillsätt oljan. Ha i lök och vitlök och låt blandninge­n steka i ett par minuter under omrörning.

4. Dela squashen i två delar på längden. Om du använder större squash, dela även varje squash i två delar på mitten. Gröp ur med en sked. Lägg squashen på en plåt med bakplåtspa­pper.

Finhacka det urgröpta köttet och tillsätt i stekpannan. Blanda och stek på medelvärme i ett par minuter.

5. Tillsätt champinjon­erna i pannan. Stek i ca 15 minuter tills all vätska har kokat bort och blandninge­n har fått lite färg.

6. Tillsätt tomater, oliver, kapris, kokt ris, örter samt salt och peppar. Tänk på att vara försiktig med saltet eftersom oliverna och kaprisen är salta i sig. Låt puttra i ytterligar­e 5 minuter så att blandninge­n får en tjock konsistens.

7. Fyll squashen med grönsaksbl­andningen och baka i mitten av ugnen i 20-30 minuter, tills allt har fått fin färg och squashen är mjuk.

 ??  ??
 ??  ?? I Vego till vardags (Semic förlag) dukar Maria upp en hel buffé med härliga vardagsrät­ter med inspiratio­n från hela världen. Det är färgstarkt, smakrikt och inspireran­de. Ett måste i kokbokshyl­lan!
I Vego till vardags (Semic förlag) dukar Maria upp en hel buffé med härliga vardagsrät­ter med inspiratio­n från hela världen. Det är färgstarkt, smakrikt och inspireran­de. Ett måste i kokbokshyl­lan!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden