Vego

KOLL PÅ SYMBOLERNA!

-

Vi vill göra det så enkelt som möjligt att hitta ett recept som passar dig. Därför har vi nu märkt de recept som är gluten- respektive nötfria. Hoppas att det underlätta­r!

Glutenfri

Recepten med den här symbolen är glutenfria. Om inte ger vi förslag på hur du kan göra det glutenfrit­t.

Nötfri

Recepten med den här symbolen är nötfria.

Berätta lite om bloggen!

– Bloggen Självhushå­llningspro­jektet kom till efter att jag och min partner Alexander hade bestämt oss för att göra en satsning på att odla så mycket av vår egen mat som vi förmådde. På bloggen skriver jag vecka för vecka vilka projekt vi har tagit oss an här på vår lilla gård i Skåne, vad det är dags att tänka på i odlingen och vad man kan hitta för vildväxand­e i naturen för stunden. Men också en del recept och mina tankar kring downshifti­ng, hållbarhet och ett liv mer i symbios med naturen. Vi vill också minska på halvfabrik­at och tipsar därför om hur man t ex kan göra sin egen tofu, havremjölk eller nötost.

Hur går det med att bli självförsö­rjande?

– Långt över förväntan! Redan från 1 juni var vi helt självförsö­rjande på grönsaker och har kunnat gå förbi frukt- och grönsaksav­delningen i affären sedan dess. Under tiden har vi dessutom haft ett sådant överskott att vi har hunnit fylla hela frysen + en frysbox och vi har syltat, saftat och syrat så att halva kylskåpet är fullt med burkar med inläggning­ar. Men än ligger den största skördetide­n framför.

Och så en podd på det. Berätta lite om den!

– Egentligen var tanken att podden skulle vara vår huvudkanal ut med projektet, men det har tagit lite tid att bli varm i kläderna med tekniken. I podden samtalar jag och Alexander om saker som rör självhushå­llning och under tiden genomför vi något projekt, som att knåda surkål eller torka örter till husets buljongpul­ver. Alex som är musiker har dessutom komponerat poddmusike­n!

 ??  ?? Tips: Självhushå­llningspro­jektet Karoline Jönsson är inte bara skribent i tidningen VEGO och kokboksför­fattare, hon driver nu även sin nya blogg sjalvhusha­llningspro­jektet.se och en podd med samma namn.
Tips: Självhushå­llningspro­jektet Karoline Jönsson är inte bara skribent i tidningen VEGO och kokboksför­fattare, hon driver nu även sin nya blogg sjalvhusha­llningspro­jektet.se och en podd med samma namn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden