Vego

VEGO & Vänner bjuder in till grön fest!

För tredje året i rad så ansvarar Mattias Kristianss­on och tidningen VEGO för den gröna oasen på Stockholm Food & Wine. Det här året är det större än någonsin både med fler utställare och maxat med grön inspiratio­n på SMAK-scenen.

-

STOCKHOLM FOOD & Wine är en myllrande och smakrik mässa med över 250 utställare och 35 000 besökare. I år hålls den 9-11 november på Stockholms­mässan. För varje år har det gröna området vuxit och i år har det även fått ett nytt, väldigt vackert klingande namn: VEGO & Vänner. Utställarl­istan är i skrivande stund inte helt klar, men det kommer att bli en spännande blandning av praliner, nya vegoproduk­ter, glass, odling mm. Följ vår facebook-sida ”Matmagasin­et VEGO” för uppdaterin­gar om utställare.

– Sthlm Food & Wine har inte haft en supergrön inriktning tidigare, men det blir mer för varje år, och det här gröna området är verkligen ett bevis på det. Jag är superglad att vi får ansvara för VEGO & Vänner och förhoppnin­gsvis inspirera många av alla besökare att testa och smaka på vegetarisk­a produkter, säger Mattias på VEGO.

SMAK-SCENEN SOM ÄR i direkt anknytning till VEGO & Vänner kommer även i år att gästas av inspireran­de personer som delar med sig av sina bästa vegorecept. Förra året fick vi besök av bland annat Jävligt Gott-Gustav, Tina Mejri gjorde cashewosta­r, Martin Nordin frestade med gröna burgare, Pia Qvarnström bjöd på tempeh och vi hade

även en smarrig chokladpro­vning. I år kommer bland annat Zeina Mourtada att bjuda på mellanöste­rnmat från sin nya kokbok, Lina Wallentins­on bakar med bönor, Jenny Neikell fermentera­r och Therese Elgquist serverar gröna proteiner.

– Scenen var verkligen ett jättekul inslag och det var riktigt roligt att vi fick utrymme att bjuda in gröna inspiratör­er. Det var verkligen uppskattad av besökarna och många wow-upplevelse­r. I år ska jag försöka att få till en ännu roligare bredd för att visa på allt fantastisk­t man kan njuta av i vegoriket.

 ??  ?? VEGOs Mattias Kristianss­on på scen under förra årets Sthlm Food & Wine.
VEGOs Mattias Kristianss­on på scen under förra årets Sthlm Food & Wine.
 ??  ??
 ??  ?? Zeina Mourtada.
Zeina Mourtada.
 ??  ?? Therese Elgquist.
Therese Elgquist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden