Vego

MEXIKANSK BURGARE

-

4 st

Jag har tryckt in en massa klassiska mexikanska smaker i den här burgaren – och det blev en hit! Den innehåller också flera olika baljväxter, så den är väldigt nyttig och glutenfri!

Burgare

2 ½ dl kokta kikärter

1 ¼ dl kidneyböno­r

1 ¼ dl svarta bönor

2 ½ dl majskorn

2 salladslök­ar, fint hackade 1 liten röd chilifrukt, fint hackad en näve koriander

1 msk chipotlepa­sta

5 msk bovetemjöl

½ lime, rivet skal och saft

1 msk cajunkrydd­a

2 msk extra jungfruoli­volja lite kokosolja att steka i

Tomatsalsa

2 mogna tomater, fint skivade en näve färsk koriander ½ rödlök, skivad i tunna ringar 1 färsk jalapeño, fint hackad 1 vitlökskly­fta, pressad

1 lime, saften

Till servering

guacamole glutenfria hamburgerb­röd glutenfria nachochips

Burgare

1. Sätt ugnen på 180 grader och klä en bakplåt med bakplåtspa­pper.

2. Lägg ned alla ingrediens­er till burgarna i en mixer och mixa. Mixa i korta omgångar tills blandninge­n börjar kombineras. Du kan behöva skrapa ned blandninge­n från sidorna på mixern några gånger, men mixa inte för länge eftersom blandninge­n då kommer att bli för slät. Du vill ha kvar lite tuggmotstå­nd i burgarna!

3. Forma den mixade blandninge­n till fyra biffar med händerna. Jag tycker att det är enklast att dela dem i 4 lika stora bollar och sedan pressa och forma dem till biffar pTåipesn!arbetsyta. Lägg burgarna påAbllarka­pblåätsetn­b.lir det om du låter din

4. Värm en ssteiktapn­anbnliarmu­medstneomn­psetricekr­a-bdeilnänga­gning på medelvärme ochdtuills­täetktelri­t/egrkiollka­or.solja. Stek burgarna, några i taget, tills de är gyllene på varje sida (ungefär 2 minuter per sida).

5. Lägg tillbaka burgarna på plåten, sätt genast in dem i ugnen och baka dem i 12 minuter.

Tomatsalsa

Blanda ihop alla ingrediens­er i en skål.

Servering

Bygg dina mexikanska burgare så fort de har kommit ut ur ugnen. Börja med ett lager guacamole. Lägg sedan på biffen, följt av en klick salsa och lite nachochips.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden