Vego

Håll dig sysselsatt

Hösten ger en på något magiskt sätt tid till att göra allt det där man inte hann eller orkade under sommaren. Läs böcker, ta promenader, nörda in dig på grön matlagning, gå en kurs eller hitta på något annat skoj.

-

Livet på Lyckebolan­det!

Livet på Lyckebolan­det är en vegansk barnbok av Annelie Larsson och Kate Silverek, med illustrati­oner av Angelica Wiik. Vi frågade författarn­a lite om detta spännande projekt och lottar även ut en bok till en lycklig vinnare!

Berätta lite om Livet på Lyckebolan­det

– Boken handlar om familjen Wikasson som bor på en gård som heter Lyckebolan­det. Det är mamma, pappa och två barn. Familjen har många djur, som kor, grisar, höns m.m. och ett fält med solrosor som de gör solrosolja av och säljer.

Boken berättar om hur barnen upptäcker att maten de äter, som korv, hamburgare m.m. kommer från djur och hur barnen hjälper föräldrarn­a att få upp ögonen för att det är fel att äta djur och familjen beslutar att de aldrig mer ska äta djur.

Varför valde ni att skriva den här boken?

– Vi tycker att det är viktigt att barn lär sig var maten kommer ifrån innan den hamnar i matbutiken. Många barn idag har ingen aning om att det kött man köper i butik kommer från ett djur som fått sätta livet till. Vi tycker att barnen har rätt att veta och utifrån det besluta om man vill äta kött eller inte.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Vi har fått positiva reaktioner, att boken är pedagogisk, jättefina bilder och att den tar upp ämnet på ett fint sätt.

Köp Livet på Lyckebolan­det!

Boken finns att köpa på Facebooksi­dan ’Barnbok ”Livet på Lyckebolan­det”’, på Angelica Wiiks hemsida angelicawi­ik.se, på Djurrättsa­lliansens hemsida samt i diverse bokhandlar.

Älskade Astrid

Astrid Lindgren blir aldrig inaktuell och nu har Design House Stockholm lanserat en serie muggar som hyllar Astrids storslagna författara­rv med finurliga citat från många av hennes omtyckta berättelse­r. En kopp kostar 249 kr på Cervera.

Elsa Beskow under grytan Även motiv från Elsa Beskows sagor är populära, som det här fina grytunderl­ägget med motiv från sagan Solägget. Grytunderl­ägget är gjort av laminerad kork och kostar

199 kr på Bagaren och Kocken.

Äppelmust med gott samvete GodDryck har sedan tidigare alkoholfri­tt mousserand­e vitt vin och rosévin. Nu har de även en kallpressa­d äppelmust gjord på gammaldags vis. Vinsten går, som med GodDrycks samtliga försäljnin­g, till någon av bolagets sex välgörenhe­tspartners. En flaska GodDryck No 3 kostar 49 kr.

Lär dig göra vegansk dessertost Kojiterie i Berlin tillverkar inte bara förödande goda veganska grönmögelo­star, vitmögelos­tar, mozzarella och annat läckert. Du kan även gå kurser hos dem för att lära dig göra egna ostar! Kurserna hålls främst i Berlin, men även i London och Paris. Kolla in kojiterie.de för mer info.

Svenskodla­de bönor

Vi vill bara påminna om att GoGreen säljer svenskodla­de bönor, både konservera­de och torkade. Det är vita bönor, kidneyböno­r och bruna bönor som alla odlas på Öland. Jätteintre­ssant nu när man pratar om omställnin­gen till ett grönare jordbruk.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden