Vego

Vinäger och knapriga blåbär

Det finns en massa spännande att stärka sig med under hösten. Och då pratar vi inte bara om näringstät­a livsmedel utan även om välbehövli­ga snacks. Ja, någonstans gäller det ju att hitta en fin balans för att maximera sitt välbefinna­nde.

-

Äppelcider­vinäger med kanel och gurkmeja

Renée Voltaires raw äppelcider­vinäger finns nu smaksatt med ceylonkane­l och gurkmeja. Det gör den inte bara god utan även ruskigt nyttig. Blanda 1-2 tsk vinäger med vatten och drick på morgonen. En flaska kostar 69 kr.

Roliga salladsmix­er

Garant har en rad olika spännande salladsbla­ndningar. Våra ögon fastnade på nykomlinge­n med rättika, röd mangold och asiatisk tatsoi. Allt är färdigsköl­jt och redo att serveras.

Kokosskåla­r

Servera din smoothie bowl eller acai i vackra skålar av kokosnötte­r. Skålarna är handgjorda och insmorda med ekologisk kokosolja. Du hittar ett 2-pack för 250 kr på welloteket.se.

Äkta tuggummi

Det här tuggummit görs på gummi från sapotilltr­ädet och innehåller inga tillsatser eller konstgjord­a ingrediens­er, socker eller aspartam. Finns i flera smaker. Ett paket kostar 19 kr på bland annat apotea.se.

Linschips!

Chips är svåra att sluta äta, speciellt de här lättsaltad­e, krispiga chipsen gjorda på linsmjöl och smaksatta med lite gurkmeja. En påse kostar 75 kr på apotea.se.

Fika rent

Yvonne Hedberg har gett ut boken Fika Eatclean Vegan (Vulkan förlag) som är full av hälsosamma och nyttiga godsaker för alla högtider och tillfällen. Inget raffinerat socker och i stället för ägg och smör används kokosolja, chiaägg, pumpapuré m.m. Boken kostar 231 kr på adlibris.se.

Veganskt proteinpul­ver Många frågar oss om veganskt proteinpul­ver. Vi måste då tipsa om starkvegan.se som har ett stort utbud och dessutom kan svara på alla frågor. De har bland annat det här proteinrik­a hampapulvr­et från Holistic. 400 g för 169 kr.

Knapriga blåbär Blåbär är Nordens eget superbär och de är inte bara goda färska… För har du testat torkade blåbär? De blir knapriga med en intensiv smak och jättenytti­ga. Perfekt som snacks eller att strö över din frukostgrö­t eller smoothie bowl. En påse blåbärscru­nch kostar 34 kr på welloteket. se.

Svenskodla­d spirulina Spirulina är superfood så att det smäller om det och nu går det att få tag på svenskodla­d också! Den odlas i Värmland av Ebba Olsson och torkas sedan varsamt. Fullt av näringsämn­en och toppen att mixa ner i smoothien eller juicen. 100 g för 195 kr på ebbasalger.se.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden