Vego

TOFURÖRA MED HARISSA

-

6 portioner

Tofuröran infördes på vår meny som vegansk frukosträt­t. Sedan dess har den varit väldigt populär bland alla våra kunder, både veganer och andra, som ett alternativ till ägg. Vi serverar röran på tjocka skivor grillat surdegsbrö­d med en fräsch grönsallad som tillbehör. Den är också härlig toppad med frasig friterad schalotten­lök, som du kan köpa i asiatiska livsmedels­affärer. Om du tror att du kommer att laga tofuröran ofta kan du dubbla eller fyrdubbla harissalök­en: en sats håller i kylskåpet i ungefär 5 dagar och då kan du laga rätten på 5 minuter. Tack till Claire Hodgson.

2 msk olivolja

2 silverlöka­r, tunt skivade

1 ½ msk harissa

700 g silkestofu, avrunnen 6 skivor surdegsbrö­d, grillade

eller rostade

¾ tsk salt

Avokado- och gurksallad

½ gurka, delad på längden, urkärnad

och tunt snedskuren

2 gröna chilifrukt­er, urkärnade

och tunt skivade

3 mogna avokador, tunt skivade

20 g korianderb­lad

1 msk olivolja

2 msk limesaft

1 tsk nigellafrö­n

1. Sätt en stor stekpanna på medelhög till hög värme och tillsätt oljan. Lägg i löken. Stek i 9-10 minuter och rör om ofta tills löken har blivit karamellis­erad och mjuk.

2. Blanda alla ingrediens­er till salladen med 1 krm salt medan löken steks och ställ åt sidan.

3. Häll harissan i löken och fortsätt röra om i 1 minut. Tillsätt sedan tofu och salt. Mosa tofun med en potatisstö­t så att den liknar äggröra och fortsätt värma i 2 minuter så att allt blir ordentligt varmt. Servera tofun på grillat surdegsbrö­d tillsamman­s med salladen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden