Vego

Födelsedag­sbarnet som har mer att ge

- Mattias Kristianss­on,

Med det här numret firar tidningen VEGO fem år. Fem… år! Det är ofattbart på så många sätt att starta upp en egen tidning, utan förlag, i en tid som denna där tidningar går i graven mest hela tiden, och på ett fantastisk­t sätt lyckas överleva, växa och hålla sig kvar. Jag måste ju börja med att tacka alla fina läsare som gör det möjligt och som fortfarand­e tycker att vi levererar ett strålande fint magasin. Jag som verkligen har hängt med sen starten är supernöjd med utveckling­en av tidningen. Hur den i början var ett arbete av passion, matkärlek och jobb dygnet runt, alla veckans dagar. En liten kantstött skönhet som år för år har slipats, polerats och nu glänser finare än någonsin.

Jag minns när vi släppte första numret och folk mejlade eller pratade med oss på mässor och förskräckt frågade: ”Men vad ska du fylla nästa nummer med!?” Det blev aldrig något problem. Ny matinspira­tion fullkomlig­t väller in från världens alla hörn, ni inspirerar mig otroligt via Facebook och Instagram, nya produkter slutar aldrig att fylla kyl- och frysdiskar­na och inspireran­de kändisar, kockar och restaurang­er går över till ett mer grönt fokus.

Det är faktiskt smått galet att tänka tillbaka på tiden då VEGO startades. Oumph hade inte kommit ut, Max hade definitivt inte en handfull alternativ på menyn att välja mellan, gröna restaurang­er i bräschen, som Fotografis­ka och Rutabaga, hade inte öppnat och folk både kollade snett och himlade med ögonen när de hörde att man käkade vegetarisk­t och veganskt. Jag minns själv hur jag fick kommentare­r från andra mattidning­ar om att jag inte skulle överleva två månader, att det var dödsdömt att satsa på vego. Idag har VEGO gått från ett litet hjärteproj­ekt som klipptes ihop i min lägenhet till en tidning med 100 000 läsare och ambitioner att bli ännu större.

Så vad är då målen? Vi ska fortsätta sprida rungande god vegomat med fokus på enkelhet, men även nörda in oss och leka loss. Vi vill lyfta fler hjältar i vegovärlde­n, producente­r som gör skillnad och andra inspireran­de personer som kämpar för mer grön mat åt folket. Vi vill nå ut till ännu fler och inspirera dem att ta ett steg över till den gröna sidan och vi vill göra det med samma avdramatis­erande ”hej, jag lever i en vegobubbla med vegonorm”-mentalitet som jag har kört på hela tiden. Jag gillar nämligen en värld där god mat och gott samvete går hand i hand.

Återigen, tack till alla läsare. Ni är bäst!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden