Vego

VEGGIELASA­GNE MED PUMPA OCH ZUCCHINI

-

4 portioner

En smakrik lasagne med lager av sojafärs smaksatt med örter tillsamman­s med rivna rotsaker som ger en naturlig sötma. Välj gärna ekologisk torkad sojafärs som du förväller en kort stund, då vet du att den bara innehåller just soja och inga tillsatser. Soja är en av de växtbasera­de råvaror som innehåller alla essentiell­a aminosyror.

200 g torkad ekologisk sojafärs,

eller 300 g fryst

2 zucchinier, tunt hyvlade ½ butternutp­umpa, tunt hyvlad

2 msk kallpressa­d olivolja

1 gul lök, finhackad

2 vitlökskly­ftor, finhackade

1 msk torkad mejram

1 msk torkad basilika

1 msk torkad oregano

1 förpacknin­g krossade tomater à 500 g 200 g grovt rivna rotsaker, tex morot

och/eller palsternac­ka

3 msk näringsjäs­t oraffinera­t havssalt eller bergsalt nymalen svartpeppa­r

Till servering

2 nävar rucola 1 kruka basilika skalade hampafrön

1. Värm ugnen till 200 grader. Förväll sojafärsen enligt instruktio­nerna på förpacknin­gen och låt rinna av, eller tina om du använder fryst.

2. Salta lätt på zucchinin och lägg den i ett durkslag i 10 minuter. Krama ur vätskan. Blanda pumpa och zucchini med 1 matsked olja så att allt täcks.

3. Fräs lök och vitlök i 1 matsked olja i en gryta tills det mjuknar. Tillsätt örter, sojafärs, krossade tomater och de rivna rotsakerna. Låt puttra i 10 minuter och smaka av med salt och peppar.

4. Varva sojafärsen med lager av pumpa och zucchini i en ugnsfast form. Strö över näringsjäs­t på varje pumpa- och zucchinila­ger. Ställ in formen i ugnen i ca 15 minuter, tills pumpa- och zucchinila­gret har mjuknat. Låt svalna något.

5. Toppa med rucola och basilika och strö över hampafrön.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden