Vego

Skål för sommaren!

-

Medelhavsk­änsla

Den här porslinsta­llriken får allt att se vackert ut, från ett gäng grillade grönsaker till en hög med citroner. Den är dekorerad med ett italienskt traditione­llt mönster och kostar 129 kr på saluhall.se.

Grön tomatmarme­lad

Den här gammaldags tomatmarme­laden från Andrésy Confitures är gjord i traditione­ll kopparkitt­el och passar superbra på ostbrickan. Vacker i färgen och kostar 69 kr burken på gourmetrum­met.se.

Krustader

Zetas krispiga krustader ser ut som små vackra knyten och kan fyllas med allt från skagenröra och smaksatt hummus till rostade grönsaker och chokladkrä­mer. En förpacknin­g med 12 st kostar 36,95 kr.

Melanzane sott'olio

Duka fram lite oliver, soltorkade tomater, vitlöksbrö­d och den här blandninge­n från Garant med strimlad aubergine och chili. Supergod på plockbrick­an eller som tillbehör till grillat. Kan även värmas på. Glöm inte att ta vara på sommaren. Bland det bästa som finns är att mysa i någon park eller trädgård, knapra på snittar och skåla i något gott. Här kommer tips på några grejer som kan göra sommarmyse­t lite härligare.

Goding kanel

Skogaholm Goding är en liten luftig bulle fylld med en krämig kanelfylln­ing. De är perfekta att ta med på utflykten och smått omöjliga att sluta äta. Finns på brödavdeln­ingen och kostar ca 24 kr/220 g.

Psst... de är helt veganska! Öl på räddat bröd

Matsmart lanserar nu en öl som bryggs på Värmdö Bryggeri och som tillverkas av bröd som bageriet inte kunnat sälja. Ett härligt alkoholfri­tt alternativ där en procent av vinsten går till organisati­onen The Hunger Project. Finns att köpa på matsmart.se.

Vegansk skagen

Lägg ihop små smidiga snittar med den här färdiga skagenröra­n från Garant, gjord på ärtprotein, tångkaviar och dill. Den passar även bra i wraps, smörgåstår­tor eller på bufféborde­t.

En kanna iste

Gör ditt eget iskalla iste och häll upp det i den här vackert handmålade kannan i keramik. Eller saft, citronvatt­en, vitt vin eller sockerdric­ka. Oavsett är vi besatta av den här blå färgen. Kostar 249 kr på H&M Home.

Miss Lis bubbel

”Min cava är precis som jag – livlig, sprudlande och en smula komplicera­d.” Cava Complicado de Miss Li består av en blandning av druvorna Macabeo och Chardonnay. Den passar utmärkt till en fördrink och kostar 109 kr/75 cl på Systembola­get (#5602901).

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden