Vego

“Alla förtjänar att bli älskade, att ha en familj.”

-

Citatet kommer från Jesper Lundqvist, hundskötar­e, om varför man bör stödja Hundstalle­t. Snart 22 år, bor Jesper med familj och djur: två hästar, två hundar, en katt och några höns. Han är djurälskar­e sedan barnsben, gick Naturbruks­gymnasiet och siktar på att bli veterinär. Arbetet på Hundstalle­t kompletter­ar hans studier och ambitioner perfekt. Varför adoptera en hund, istället för att köpa en valp?

”Adopterar man en vuxen hund, träffar man en färdig individ,” svarar Jesper. ”Klickar man med en vuxen hund, finns ingenting som kan kapa det bandet. Med en valp ser du inte personligh­eten än.” Diskussion­en kretsar kring glädjen när rätt hund och ägare finner varandra.

Vårt arbete, din trygghet

Hur länge stannar en hund hos er, när är den redo för omplacerin­g? ”Det beror helt på, det går inte att säga på förhand. Vanligtvis tar det en till två månader. Vi utgår från varje enskild hund och dess behov. Vi ger dem kärlek, vård och träning. Bygger deras självförtr­oende, tillit och arbetar med deras svårighete­r. Det arbete vi lägger ner är grunden för en framgångsr­ik adoption.” Hur går det till om man vill adoptera en hund ? Man gör en ansökan på vår webbplats och fyller i ett formulär. Sen arrangerar vi ett möte med er och hunden. Om det går bra, går vi vidare med adoptionen. Det finns alltid en provperiod efter omplacerin­gen, en trygghet för alla inblandade.

Döm inte hunden efter håren

Är det raser som är svårare att adoptera? ”Nej”, svarar Jesper, utan tvekan. ”Det handlar alltid om individer. Jag förstår att folk kan bli tveksamma inför vissa hundars utseende och rykte, men det har inte med ras att göra. Men självklart ska man skaffa en hundras som passar ens livssituat­ion. Det är där vår expertis kommer in, vi skulle aldrig matcha en hund med en ägare som vi inte tror skulle fungera.”

Gråter du på jobbet?

Jesper svarar undvikande, men medger att alla blir berörda av hundarna. ”Vi är som en familj, vi kollar av att vi är ok. Sen ser vi så många lyckliga slut där hundarna finner sina familjer, utan det skulle man kanske inte orka”.

Vill du också bli hundens bästa vän?

Det finns många olika sätt att stödja oss, inte bara genom att adoption av en hund. Se gärna hur du kan stödja oss på vår webbplats: hundstalle­t.se och följ oss på sociala medier: Facebook facebook.com/hundstalle­t Instagram instagram.com/hundstalle­t

 ?? ??
 ?? ?? Swisha direkt Hundstalle­t är en ideell förening och är helt beroende av privata donationer. Swisha direkt en gåva och stöd arbetet med att ge varje hund ett hem.
Swisha direkt Hundstalle­t är en ideell förening och är helt beroende av privata donationer. Swisha direkt en gåva och stöd arbetet med att ge varje hund ett hem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden