Vego

HAVREPANNK­AKOR MED BANAN

-

4 portioner XX kr/prt, XX CO₂e/prt

De här pannkakorn­a är superenkla och blir härligt fluffiga. Tillsätt havreprote­in för en extra boost.

3 ½ dl mjölk, t ex havremjölk

2 ½ dl havregryn

2 bananer

1 ½ dl havremjöl

1 msk havreprote­in från Helhetshäl­sa 2 tsk bakpulver

½ tsk salt

1. Häll ner samtliga ingrediens­er i en matberedar­e och mixa till en slät smet. Du kan även göra detta med hjälp av en stavmixer.

2. Klicka ut pannkakor i en stekpanna och stek dem gyllenbrun­a på båda sidor.

3. Servera som de är tillsamman­s med en färgglad fruktsalla­d. Havreprote­in Närproduce­rat svenskt havreprote­inpulver som innehåller alla essentiell­a aminosyror. Havreprote­inet har neutral smak, är fri från sötning och kan med fördel användas i både matlagning och bakning. Helhetshäl­sas proteinpul­ver passar dig som är vegetarian eller vegan. Dessutom har det låg glutenhalt. D3-vitamin vegan Helhetshäl­sas veganska D-vitamin kommer från lavar och är i den aktiva formen D3. D-vitamin har många funktioner i kroppen. D-vitamin bidrar bland annat till att bibehålla normal benstomme och normala tänder. Helhetshäl­sas D3-vitamin finns både som kapslar (välj mellan styrkorna 50 µg och 75 µg) och som spray. Sprayen doseras enkelt efter behov.

SelenOptim­al

SelenOptim­al innehåller mineralet selen. Selenet är i organisk form. I Sverige är jordarna selenfatti­ga, vilket betyder att du som äter mycket närproduce­rat kan behöva tillskott. Detta gäller även dig som äter mycket vego, eftersom selen främst återfinns i animaliska produkter. SelenOptim­al kommer i vegetabili­ska kapslar och ger dagsbehove­t av selen. Selen bidrar till immunsyste­mets normala funktion och till att bibehålla normalt hår och normala naglar.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden