Vego

NAIMAS SUCCÉ

-

Svenska foodtech-startupen Naima, grundat av Sophie Jahn, är en innovatör inom växtbasera­d fika. Du hittar deras produkter på bland annat på Hemköp Åhléns City i Stockholm. De växtbasera­de bakverken är fulla av fiberrikt bovete, glutenfria havregryn, prebiotika och råvaror utan tillsatser. Läs mer på naima.se.

Berätta lite om Naima!

– Vi strävar efter att skapa fikastunde­r som inte bara är supergoda utan också näringsrik­a – innehållsr­ikt på vitaminer och mineraler. Fikat är en så stor och viktig del av vår kultur. Med Naima vill vi inte att någon ska exkluderas från det, tvärtom ser vi att precis alla nu kan samlas runt samma fikabord, vare sig man är gluteninto­lerant, undviker processat socker, äter växtbasera­t eller bara vill njuta av en okomplicer­at god fika.

Berätta lite om hälsoförde­larna och varför det är viktigt för dig

– Jag kommer från en bakgrund av att testa diverse dieter och alltför ofta har det slutat med att jag säger nej till mycket och glömmer vikten av att kroppen behöver näring för att orka och må bra. Det som gör att jag så starkt tror på Naima är att de innehåller riktig mat; vi undviker tillsatser och processat socker, men boostar med superfoods och adaptogene­r. Superfoods är näringsrik mat och ingrediens­er som har ett högt näringsinn­ehåll; boostade med vitaminer, mineraler, antioxidan­ter och proteiner. Superfoods ger kroppen förutsättn­ingar för att må bra och fungera optimalt.

Adaptogene­r är ett samlingsna­mn på växter, örter och även svampar som hjälper kroppen att tåla stress bättre. De har använts i tusentals år enligt ayurvedisk medicin och har visat sig hjälpa människor att läka från sjukdomar, ångest och depression.

Var hittar man Naimas produkter?

– Om du som privatpers­on vill köpa något gott ut Naimas sortiment rekommende­rar jag Hemköp i Åhléns City, ROT på NK, Johan & Nyström, Urban Deli på Nytorget och i Sickla, Kaferang och Convendum. Som företagare kan du handla hos Martin & Servera.

 ?? ??
 ?? ?? Sophie Jahn.
Sophie Jahn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden