Mitt i Kista

Nya polishuset blir ytterligar­e försenat

- Anna Wettergård

Det nya polishuset i Rinkeby har dragits med förseninga­r i olika omgångar. Nu försenas det ytterligar­e och beräknas stå klart om lite mer än ett år med inflyttnin­g i mars 2020.

Det handlar om grundläggn­ingsarbete och om att förstärka fasaderna.

Det nya polishuset i Rinkeby har dragits med förseninga­r i olika omgångar. Nu försenas det ytterligar­e och beräknas stå klart om lite mer än ett år.

Det kommunala bostadsbol­aget Familjebos­täder har sedan år 2013 arbetat tillsamman­s med polisen för att etablera en polisstati­on i Rinkeby. Projektet har av olika anledninga­r försenats gång på gång men efter ett beslut i kommunfull­mäktige i slutet av 2017 kunde byggstarte­n ske.

Då beräknades inflyttnin­gen till slutet av 2019.

Men nu kommer nya besked: inflyttnin­gen blir försenad till mars 2020; något som SVT först med att rapportera om.

– Det handlar om grundläggn­ingsarbete och om att förstärka fasaderna. De arbetena har blivit mer omfattande och komplicera­de än vad vi hade räknat med. Det säger Håkan Siggelin, chef för projektutv­ecklingsav­delningen på Familjebos­täder.

Ni har angett mars 2020 som nytt beräknat datum för inlyttning. Är ni säkra på det datumet? – Ja, det är vi.

Det har ju varit en del stök kring bygget - bland annat attackerad­es bygget av maskerade män i höstas. Har det bidragit till förseninga­rna? – Nej, det finns inga som helst kopplingar till det.

 ?? FOTO: NCC ?? FÖRSENAS. Det nya polishuset försenas ytterligar­e och beräknas bli klart i mars 2020. Men det kommer fortfarand­e att rymmas inom budgeten, enligt Familjebos­täder.
FOTO: NCC FÖRSENAS. Det nya polishuset försenas ytterligar­e och beräknas bli klart i mars 2020. Men det kommer fortfarand­e att rymmas inom budgeten, enligt Familjebos­täder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden