Mitt i Kista

Varför inte ställa en fråga till oss?

- FRIDA BROOKE Nyhetschef Prata med mig! frida.brooke @direktpres­s.se

När tåget rullar in på Södra station tar kvinnan bredvid tag i mig och viskar: ” Vilket fantastisk­t tålamod du har.” Jag antar att hon har lyssnat till den drygt 20 minuter långa frågestund­en jag nyss haft tillsamman­s med min dåvarande treåring som kommit in i varför-fasen och därför langat fråga efter fråga, om allt från varför tågens spår ligger på stenar och inte asfalt till varför det blåser, hela resan. Kvinnan ler och tittar ner på mitt barn och fortsätter: ”Jag minns själv hur det var” och ger en förstående min innan vi går av.

Det har gått några år sedan den där resan nu, men än har frågorna inte sinat. Och visst måste jag medge att jag under de mest intensiva frågedagar­na inte har samma tålamod som den där dagen på tåget. Men trots det förmår jag mig inte att sluta svara. Nej, jag är snarare imponerad av den ständiga nyfikenhet­en och hoppas den fortsätter.

För det är ju faktiskt så att om man inte ställer några frågor får man heller inga svar. Och den som är nyfiken tar ofta reda på det den vill veta. Mycket av vårt arbete här på redaktione­n går ut på att stilla vår egen och våra läsares nyfikenhet. Genom att besvara de frågor som kommer upp och ställa dem vidare till den som kan besvara dem.

Så om du undrar vad som händer i ditt bostadsomr­åde eller i den kommun du bor i. Kanske har du sett något konstigt under promenaden hem eller vill veta hur det har gått med politikern­as utlovade satsningar. Tveka inte utan kontakta oss. Så lovar jag att vi gör vårt bästa för att ge er svaren. Vi hörs!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden