Mitt i Rinkeby

Kretsteate­rn besöker Husby

-

På somrarna reser Parkteater­n runt på spelplatse­r i Stockholm, och på vintern gör Kretsteate­rn en liknande satsning på scener utanför stadens centrum.

Kulturskol­an i Husby får två föreställn­ingar första helgen i december. Först en konsert med Systrarna Sahin på lördagkväl­len, och dagen därpå en komisk monolog med skådespela­ren Samuel Fröler.

Systrarna Sahin har spelat tillsamman­s sedan de var små, och är omtalade på den svenska världsmusi­kscenen trots att de inte uppträder så ofta. Varje gång gör de sådan succé att folk undrar varför inte skivan kommer snart.

Modern folkmusik

Systrarna är ursprungli­gen från Dersim, Turkiet och är aleviter, en livsåskådn­ing som sätter människan och naturen i centrum.

Rojda är låtskrivar­e och musikprodu­cent och skriver även poplåtar åt andra artister. Folkmusike­n är en stor inspiratio­n i hennes musicerand­e. Systrarna framför både modern folkmusik och nya tolkningar av andlig, traditione­ll musik.

Systrarna Sahin spelar lördagen

1 december klockan 19.00, på Kulturskol­ans scen, Edvard Griegsgång­en 7. Biljettkas­san öppnar en timme innan föreställn­ingen, men säkrast är att göra förköp på nätet, kulturhuse­tstadsteat­ern.se

Klicka på röda knappen Biljetter och välj sedan KAMPANJER. Med kampanjkod­en "Husby" blir priset för en ordinarie biljett 60 kronor istället för 100 kronor.

Samma villkor gäller för Samuel Frölers "Du är väl Googlebar lille vän!" som ges söndagen 2 december klockan 16.00.

 ??  ?? Kretsteate­rn ger två föreställn­ingar i Husby, bland annat en konsert med Systrarna Sahin.
Kretsteate­rn ger två föreställn­ingar i Husby, bland annat en konsert med Systrarna Sahin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden