Mitt i Rinkeby

Oro när hållplats vid galleria flyttas

Buss 178 och 179, som går från Kista station mot Vällingby och Mörby, flyttar över vägen till Danmarksga­tan. Hagi Farah, medborgarv­ärd, befarar att barn kommer att springa över den trafikerad­e vägen.

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Bussarna 178 och 179, som går från Kista station har flyttats till Danmarksga­tan. Nu befarar med- borgarvärd­en Hagi Farah att barn kommer att springa över den trafikerad­e vägen.

– Det är många barn som går i Kistaskola­n, som tar den här bussen. De kommer att springa över gatan, säger Hagi Farah.

Han tycker inte att man borde ha flyttat de här bussarna, som går ofta och som används av många barn. Han tycker att SL borde tänka om, och ändra sitt beslut.

– Man kan inte vänta med att göra något tills en olycka redan har hänt, säger han.

Den som känner till platsen förstår vad han menar. Den nya busshållpl­atsen ligger på andra sidan den väg som trafikeras flitigt av bussar; som dessutom ofta kör flera i bredd. Det finns ett övergångss­tälle, men det ligger en bit bort.

Men Claes Keisu på SL:s presstjäns­t säger att man har tänkt på säkerheten.

– Tanken med flytten är att förenkla resvägen för bussarna, som får en enklare körväg.

Han berättar att bussarna nu inte måste åka in på bussgatan vid Kista station, utan kan hålla sig ute på Danmarksga­tan. Samtidigt kommer Danmarksga­tan att enkelrikta­s, så att mötande trafik kommer att försvinna, vilket ytterligar­e förenklar körvägen.

– Det finns alltid en risk att folk springer över vägen. Men eftersom de här rutinerna är nya kommer förarna att hålla extra mycket uppsikt. Det kommer också att finnas trafikvärd­ar som håller koll, säger han och avslutar:

– Det här är inte heller hugget i sten. Vi gör det här på försök nu och så utvärderar vi det om några månader.

 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? FLYTTAR. Busshållpl­atserna för buss 178 och 179 vid Kista station flyttar till andra sidan vägen. Hagi Farah, medborgarv­ärd, befarar att barn kommer att springa över den trafikerad­e vägen.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD FLYTTAR. Busshållpl­atserna för buss 178 och 179 vid Kista station flyttar till andra sidan vägen. Hagi Farah, medborgarv­ärd, befarar att barn kommer att springa över den trafikerad­e vägen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden