Mitt i Rinkeby

Vem tar över i vårt nattklubbs­vakuum?

- ANDERS EKSTRÖM Reporter Prata med mig! anders.ekstrom @direktpres­s.se

Det kommer snart att råda torka för den som vill festa till det på nattklubb i Norrort. Den senaste tiden har ett par tunga festaktöre­r meddelat att de ska stänga.

Tidigare i höst aviserade kultkrogen Grand Garbo, i Sundbyberg, att de bommar igen vid nyår. Förutom att de festsugna personerna i Solna och Sumpan gråter över beskedet, finns det många andra i Stockholms norra delar som sörjer. Garbo levererade (nästan) alltid.

Strax efter nyår kommer även Magasinet att stänga i Upplands Väsby. Tidigare hade nattklubbe­n ett uruselt rykte men ägarna, som tog över 2011, jobbade hårt för att ändra imagen – och lyckades väl. Men då Väsby entré ska byggas vid stationsom­rådet stänger även ”Magget”.

Dessutom har Farbror & Co stängt sedan många år och Harrys lyckades aldrig att etablera sig i Väsby. I Sollentuna har det inte funnits en nattklubb av värde sedan Balders i centrum. O’Learys gjorde ett tappert försök, men gav snabbt upp.

I Täby centrum finns visserlige­n Public kvar, men till Tegelbruke­ts (som låg i samma lokaler till 2015) nivåer kommer de aldrig upp. ” Tegel” var av många ansedd som Norrorts bästa nattklubb.

Så den som ska festa vidare efter klockan 01 måste från typ nyår pallra sig in till city. Det är för långt till Märsta, Åkersberga och Täby. Det ska bli intressant att se om någon ny festaktör vågar ta över i Norrort. Om någon vill, och framför allt får, ha öppet till 03. De lokala aktörerna kanske nöjer sig med att bara ha den allt mer vanliga kvarterskr­ogen, där folket går hem till sitt vid 01. Vi kanske ska börja gå efter den gamla slitna, men kloka, devisen att ”ingenting bra sker efter klockan 1 på natten”? Just nu verkar det luta åt det hållet.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden