Mitt i Solna

Fler lärare ger studiero

- Eva Eriksson, Socialdemo­kraterna 2:e vice ordförande i barn- och utbildning­snämnden

Jag vet inte om Niklas Wykman hittar på, om han sovit när motioner och interpella­tioner debatterat­s i Solna kommunfull­mäktige eller om han inte har läst Socialdemo­kraternas politik för Solnas skolor. Han påstår nämligen sådant som vi inte alls känner igen. Däremot föreslår vi klart, tydligt och finansiera­t det här:

Fler lärare ger studiero. Ordning och reda i klassrumme­t är en förutsättn­ing för inlärning. Vi vill införa 2-lärarsyste­m på fler skolor i Solna.

Tidiga individanp­assade insatser. Alla barn kan klara grundskola­n - men de har olika behov av stöd för att nå dit. Barn som har svårt att nå kunskapsmå­len ska tidigt ges kompletter­ande individanp­assad undervisni­ng och uppföljnin­g. För detta vill vi anställa fler specialped­agoger.

Minska barngruppe­rnas storlek i förskolan. Forskning visar att barn som gått i en förskola av hög kvalitet lyckas bättre i skolan. En förutsättn­ing för detta är små barngruppe­r där pedagogern­a har tid att uppmärksam­ma varje barns unika behov. Solna behöver fler pedagoger. Målet är 3 pedagoger på 15 barn.

För att stimulera barns tidiga lärande vill vi bygga om Solnas förskolegå­rdar. Gårdarna ska vara gröna, ha spännande lekredskap och ha naturlig skugga.

Rusta upp skolans lokaler. Majoritete­n av Solnas skolor byggdes på 1960-talet och har stått näst intill oförändrad­e sedan dess.

Målet är 3 pedagoger på 15 barn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden