Mitt i Sundbyberg

Mitt nyårslöfte är bara 66 dagar bort

-

Inget skapar känslan av ett oskrivet blad som ett nytt år. Att vi egentligen hade kunnat förändra våra liv vilken dag som helst av de 364 andra dagarna på året är oväsentlig­t.

Om du inte redan har hunnit bryta ditt nyårslöfte kan jag bara gratulera. Antagligen utgör du en ytterst liten del av befolkning­en.

Jag tycker ändå att det är något vackert med nyårslöfte­n. De represente­rar drömmen om vilken person vi har potential att bli. Vi föreställe­r oss med rosiga kinder i löpspåret, den nyttiga mat vi ska laga och hur duktiga vi ska bli på att spara pengar. Tanken finns där som en mental snuttefilt när vi ställer oss på vågen efter julhelgen eller har dåligt samvete över hur länge sedan det var att ringa en släkting.

Ett av de vanligaste löftena blir särskilt påtagligt i mitt liv. Mina träningspa­ss som är den viktigaste stunden på dagen för mitt mentala välbefinna­nde blir nämligen väldigt annorlunda nu. Att gå till gymmet är i nivå med att besöka Mall of Scandinavi­a under mellandags­rean och man måste hela tiden vara uppmärksam för att inte råka klistra fast i en svettig person som står lite för nära i trängseln.

Jag läste att det tydligen tar 66 dagar att etablera en ny vana. Att så många ger upp innan mars är med andra ord inte så konstigt.

Men orkar man kämpa i ungefär två månader ska vanan ta över. Och makten hos den är som bekant stor.

Mitt löfte då? Eftersom jag brutit så många lägger jag det på en rimligare nivå i år. Det blir att härda ut på det överfulla gymmet i väntan på att alla inte ska klara de 66 dagarna.

 ??  ?? PAULINE CEDERBLAD Reporter Prata med mig! pauline.cederblad @direktpres­s.se
PAULINE CEDERBLAD Reporter Prata med mig! pauline.cederblad @direktpres­s.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden