Mitt i Sundbyberg

Jumbon SIK satsar på upprycknin­g 2019

-

veteranen Annika Kilander.

Trots nio raka förluster har det varit flera jämna matcher, menar Kilander.

– Ja, i fyra av matcherna har vi varit nära poäng. Tre av dom avgjordes sent men dessvärre inte till vår fördel. Vi har liksom inte haft flytet riktigt och inte haft bredden för att hålla upp standarden hela tiden. Vi har saknat spelare några matcher och det har varit kännbart.

Hur har det varit att förlora mycket i höst?

– Det är klart att det sätter sig lite i huvudet. De flesta i truppen är inte vana att förlora så mycket eftersom vi vunnit nästan allt i allsvenska­n de senaste åren.

– Jag tycker vi blivit bättre och bättre ju längre säsongen lidit, men kanske inte tillräckli­gt fort som vi önskat. Någon inspelad poäng hade känts mycket bättre än att ha en nolla i poängkolum­nen. Men jag vet att alla känner att de har mer att ge.

Men trots Sundbyberg­s fem poäng upp (tvåpoängss­ystem) till fast mark har damlaget inte gett upp. Tvärtom.

– Mer än hälften av säsongen återstår ju. Även om vi måste vinna flertalet matcher för att ha chansen vet vi att möjlighete­n finns för nytt kontrakt. Vi är alla hoppfulla och det har vi känt hela tiden.

Vad talar för er?

– Vi vet vad som gäller i serien nu och är medvetna om alla skillnader mot allsvenska­n Vi vet vad vi måste göra och att ha kniven på strupen gynnar oss. Det finns ju knappt några marginaler att spela på men det är ändå gynnsamt för oss.

Elva matcher återstår och helgen den 16-17 januari startar elitserien om igen efter uppehållet med ett så kallat sammandrag. Det spelas i Borås och tvåan Team X-Calibur och femman BK Högland väntar där.

– Vi var nära poäng mot Högland både hemma och borta. Och Högland har förlorat mot lag som dom ” borde” slå, så vi har en bra chans.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden