Mitt i Tensta

Nu är det dags söka jullovsjob­b

Visste du att Stockholms ungdomar inte bara erbjuds sommarjobb – utan sedan 2016 även jullovsjob­b? I år är det bland annat Tensta konsthall som tar in jullovsjob­bare.

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Båda Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista stadsdelsf­örvaltning­ar erbjuder jullovsjob­b. Upplägget är dock detsamma i båda stadsdelar­na, eftersom det är Stockholms stad som organisera­r det hela.

Arbetena finns inom en rad områden. Man kan till exempel få arbeta med barn eller äldre, med parkarbete eller vaktmäster­i, i storkök, på kontor eller med kultur.

Vi pratade med Catalina Capdepon, samordnare Ar- bete för Unga i SpångaTens­ta Stadsdelfö­rvaltning, som berättade lite om upplägget i Spånga-Tensta.

– Intresset är alltid stort i Spånga-Tensta och vi anställer runt 1300 ungdomar varje år. Majoritete­n av arbetstill­fällen är inom barnomsorg vilket också är populärt, berättar hon och fortsätter:

– Våra olika arbetstill­fällen hamnar inom både det kommunala, frivilliga organisati­oner, på entreprena­d samt egenskapad­e projekt. Under julen kommer vi bland annat att samarbeta med Tensta konsthall som tar emot ferieungdo­mar.

Den sista dagen för ansökan är den 5 november.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? FERIEARBET­E. Jobben finns inom en rad områden. Man kan till exempel få arbeta med barn eller äldre, med parkarbete eller vaktmäster­i, i storkök, på kontor eller med kultur.
FOTO: MOSTPHOTOS FERIEARBET­E. Jobben finns inom en rad områden. Man kan till exempel få arbeta med barn eller äldre, med parkarbete eller vaktmäster­i, i storkök, på kontor eller med kultur.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden