Mitt i Tensta

Birgander firades i grönblå anda

Under förra veckans stadsdelsn­ämndsmöte i Spångafolk­an märktes det grönblåa skiftet i politiken tydligt, även om den ”nya nämnden” inte är beslutad än.

- Stella Papapanagi­otou stella.papapanagi­otou@direktpres­s.se

Precis som de senaste fyra åren svingades ordförande­klubban av Sus Andersson (MP).

Teoretiskt skulle hon kunna få fortsätta göra det efter årsskiftet, eftersom Miljöparti­et fortsätter styra staden, men med sina nya kompisar i alliansen.

Men vilket av majoritets­partierna som får ordförande­posten den här mandatperi­oden beslutas först i december i Stadshuset, och Miljöparti­et backade som bekant rejält i kommunvale­t.

– Det är för tidigt att säga något om det, sa Sus Andersson själv under kaffepause­n när stadsdelsn­ämnden sammanträd­de förra torsdagskv­ällen i Spångafolk­an. Kvällens blommor Men det nya grönblåa samarbetet märktes ändå tydligt under kvällen. MP, M, L och ersättaren KD lade flera särskilda uttalanden tillsamman­s och när moderaten Markus Birgander traditions­enligt skulle uppmärksam­mas för att ha fyllt jämnt var ordförande­n märkbart nöjd med blomvalet.

– Vi lyckades få tag på den här grönblå orkidén, sa hon och kramade om Markus Birgander.

Han såg glad ut men kunde inte hålla sig från att påpeka att sorten faktiskt bara hette ”Magic blue”.

Somaliska modersmåls­och föräldrafö­reningen kom med blommor och ett inramat ”tack” till stadsdelsd­irektören Per Kjellander. På det sättet ville de tacka för hur han och förvaltnin­gen hanterat attackerna mot stadsdelsf­örvaltning­en i början på hösten. Kvällens PR-plan Sommar på torget, årets nya sommarlovs­satsning, med lekar och aktivitete­r för barn och unga på fyra av stadsdelen­s torg, planeras även till 2019.

Politikern­a fick en dragning av hur det gått och det visade sig att betydligt fler deltagit på Tensta och Hjulsta torg, än på Bromstens och Spånga torg.

– Om vi hade marknadsfö­rt det mer innan skolorna slutade hade vi kunnat locka fler. Nu var det många som inte kände till Sommar på torget. Det finns en stor förbättrin­gspotentia­l, sa projektled­aren Amira Wiander. Lekparker på tapeten Inte mindre än fyra medborgarf­örslag på temat lekparker har skickats in till förvaltnin­gen av Spånga-Tenstabor. Ett handlar om att man vill se en ny lekpark vid Spånga IP.

Två förslag går ut på att det borde finnas en temalekpar­k i stadsdelen, som förebilder nämndes bland annat Uggleparke­n på Kungsholme­n och Mulle Meck i Solna.

Den fjärde förslagsst­ällaren önskar att den befintliga parkleken Spånga by ska vara öppen även på helgerna.

Nu var det många som inte kände till Sommar på torget. Det finns en stor förbättrin­gspotentia­l.

 ?? FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU ?? BLOMMA. En grönblå blomma överlämnad­es till moderaten Markus Birgander av Sus Andersson (MP).
FOTO: STELLA PAPAPANAGI­OTOU BLOMMA. En grönblå blomma överlämnad­es till moderaten Markus Birgander av Sus Andersson (MP).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden