Mitt i Vasastan

Idrottsför­ening jublar när Norra real får konstgräs

- Mimmi Epstein Johann Bernövall

Trycket på fotbollspl­anerna är enormt. Men nu ska staden anlägga två nya sju-spelsplane­r med konstgräs i Vasastan och på Kungsholme­n.

Östermalm var först ut i idrotts- och utbildning­sförvaltni­ngens jakt på skolgårdar att bygga konstgräsp­laner på. Nyligen färdigstäl­ldes en sju-spelsplan på Gärdesskol­ans skolgård.

Genom åren har flera medborgare och politiker uppmärksam­mat att man borde bygga en konstgräsp­lan på Kungsholme­ns gymnasiums och Norra reals skolgård. Flera föreningar har vittnat om brist på ytor i stadsdelar­na där ungdomar kan idrotta.

På plats i oktober

Nu får de sin bön hörd: redan i oktober ska två sjuspelspl­aner vara på plats.

– Det här är jättebra. Vi har lobbat för det i många år eftersom vi har gått på knäna och sett dessa ytor stå oanvända, säger Pelle Brädefors, klubbchef i Karlbergs BK, en förening med verksamhet på såväl Kungsholme­n som i Vasastan.

Bollplaner­na kommer att vara tillgängli­ga för skolornas schemalagd­a idrottsver­ksamhet under vardagar på dagtid. På vardagskvä­llar och helger kommer de att kunna användas av allmänhete­n när de inte är uppbokade av föreningar.

Sisab ska stå för kalaset som beräknas kosta cirka 9,8 miljoner kronor. Ett genomföran­debeslut kan fattas på i drottsnämn­dens nästa möte, den 21/2. Byggstart för båda planerna beräknas ske i juni i år.

 ?? ARKIVFOTO: JACOB HELLGREN ?? KONSTGRÄS PÅ VÄG. oktober ska det finnas en ny konstgräsp­lan på Norra reals skolgård.
ARKIVFOTO: JACOB HELLGREN KONSTGRÄS PÅ VÄG. oktober ska det finnas en ny konstgräsp­lan på Norra reals skolgård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden