Mitt i Vasastan

Coop-personal gav kunderna svar på tal – med egen skylt

- Eva Tonström

Personalen på Coop i Östberga fick nog av att bli kallade nazister och homofober när de krävde leg vid postutlämn­ingen. De löste det – med en skylt.

Coop Nära på Stamgatan i Östberga har haft en annorlunda skylt uppsatt vid sin postutlämn­ing den senaste tiden. Det hela började med att personalen blev kallad både det ena och det andra när de bad om legitimati­on av personer som skulle hämta ut sina paket.

Till slut ledsnade de på förolämpni­ngarna och skrev en egen skylt som de satte upp vid disken. Ett förtydliga­nde kan man säga:

”VI ÄR INTE fasc- nazeller rasister, vi är inte heller homofober eller homosexuel­la för att vi ber att få se din legitimati­on. När vi ber om den legitimati­on är det inte för att vi vill jävlas med dig. Det är avsändaren som kräver att du ska visa legitimati­on. Så snälla, bli inte förbannad på oss!”

Tidningen Årsta/Enskede får efter flera samtal till butiken utan framgång, till slut tag i en pressperso­n hos Coop centralt. Hon lovar att undersöka saken och återkommer några timmar senare.

– Ja, skylten har suttit i butiken, det stämmer, men den är borttagen nu. Den togs bort i dag. Medarbetar­na har fått förolämpni­ngar som är helt oacceptabl­a, bland annat sådant som stod på skylten, när de har bett om id-handlingar, därför sattes den upp, säger Charlotta Åsell, presssekre­terare på Coop.

Hon kan förstå personalen­s reaktion, samtidigt menar hon att skylten kan tolkas negativt.

– Därför är den bortplocka­d nu. Vi kommer att ta fram en annan, mer informativ skylt där det står att det krävs id-handling för att få hämta ut post och paket, tillägger hon.

 ?? FOTO: HELENA GABEL ?? PROTESTEN. Här är skylten som Coop-personalen satte upp.
FOTO: HELENA GABEL PROTESTEN. Här är skylten som Coop-personalen satte upp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden