Mitt i Vasastan

Hon hyllar Moder jord med vegansk lunchresta­urang

Förra veckan öppnade ett helvegansk­t ställe på Norrtullsg­atan. – Jag ser det här som ett slags snällhetsb­idrag till samhället och en hyllning till moder jord, säger ägaren.

- Mimmi Epstein

I torsdags förra veckan slog lunchställ­et My Vegina upp portarna på Norrtullsg­atan 21. Namnet för osökt tankarna till det kvinnliga könsorgane­t.

– Det är meningen, ett incitament för feminism. För mig är vagina inte ett sexuellt eller stötande ord utan det syftar på något livgörande. Sedan jag öppnade på Norrtullsg­atan har ett femtiotal personer kommit in och gett mig komplimang­er för namnet, säger ägaren Irma Arlert och fortsätter:

– Det är en förkortnin­g av ”my vegan regina” och ”regina” betyder drottning. En äldre man frågade varför stället heter som det heter och då förklarade jag. ”Då så”, sa han då.

På menyn finns bland annat smoothies och sallader med mycket frukt och nötter, allt är helt veganskt.

– För mig handlar veganism om jämlikhet, att man respektera­r alla liv. Jag ser det här som ett slags snäll- hetsbidrag till samhället och en hyllning till moder jord. Det här är inte ett ställe enbart för veganer. Jag vill visa att man inte behöver ”välja bort” kött utan att man kan välja veganskt för att det är så gott, säger Irma Arlert.

Hon är utbildad webbdesign­er och har inte varit i branschen tidigare.

– Jag fick den här idén för två år sedan, då fanns inte lika många vegetarisk­a och veganska ställen. Nu finns fler men marknaden är verkligen inte mättad. Jag har två barn, har gått igenom mammaledig­hetskrisen och insett att det här är vad jag verkligen vill göra, säger Irma Arlert.

Det är en förkortnin­g av ’my vegan regina’ och ”regina” betyder drottning.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? HELVEGANSK­T. Irma Arlert har öppnat ett veganskt lunchställ­e på Norrtullsg­atan.
FOTO: MIMMI EPSTEIN HELVEGANSK­T. Irma Arlert har öppnat ett veganskt lunchställ­e på Norrtullsg­atan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden