Mitt i Vasastan

Farsta stadsdel: ”Inte rimligt att vi ska betala mer”

- Eva Tonström

Farsta stadsdel vill att Himmel och pannkaka fortsätter, men säger att det måste ske med hjälp av många aktörer som är med och betalar.

– Det är inte rimligt att Farsta stadsdel ska betala mer än de redan gör med tanke på att så få av deltagarna på Himmel och pannkaka bor i stadsdelen. De allra flesta kommer från andra stadsdelar och andra kommuner.

Det säger Sara Wrethed, avdelnings­chef i Farsta stadsdel.

– Vi bidrar redan idag mer än många andra stadsdelar till den här gruppen. Vi har j u också vår f r i t i dsgård Morris, för yngre, som är öppen två dagar i veckan.

Men stadsdelen är mån om att Himmel och pannkaka får fortsätta, enligt Sara Wrethed.

– Men det skulle behövas ett samarbete mellan kommuner och stadsdelar. Det jobbet skulle vi kunna hjälpa till med. Det första man får göra i så fall är att kartlägga var deltagarna kommer ifrån, säger hon.

På så vis skulle man kunna ordna finansieri­ngen framåt, resonerar hon.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? MÖTESPLATS. Himmel och pannkaka ses i kyrkans lokaler varje torsdag, men efter årsskiftet är stor del av fondpengar­na som finansiera­r verksamhet­en slut.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN MÖTESPLATS. Himmel och pannkaka ses i kyrkans lokaler varje torsdag, men efter årsskiftet är stor del av fondpengar­na som finansiera­r verksamhet­en slut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden