Mitt i Vasastan

Ge linje 4 eldrivna superbussa­r

- Max Holm

I dag är linje 4 som trafikerar Gullmarspl­an – Radiohuset extremt överbelast­ad vid rusningstr­afik, den trafikerar stora knutpunkte­r såsom Odenplan. Detta efter att pendeltåge­n börjat åka till Odenplan som bland annat medfört ökat resande på linje 4.

Nu kommer tunnelbana­n också byggas ut, en helt ny gul linje kommer börja trafikera Odenplan vilket kommer göra att ännu fler kommer behöva åka den redan i dag proppfulla bussen. Men hur går det här ihop, proppfulla bussar kombinerat med att inom bara några år så kommer en helt ny tunnelbana hit? Jo, satsa på kapacitets­starka superbussa­r. Men vad är det?

Elektriska superbussa­r, även kallat Bus Rapid Transit, är en spårvagnsl­iknande buss som drivs av elektricit­et, är miljövänli­ga, kapacitets­starka bussar som klarar väldigt många passagerar­e, precis som spårvagnar, dessa kunde lösa linje 4:s problem, både eftersom fler får plats och man dessutom gör en bra satsning på klimatsmar­ta fordon. Men varför inte spårvagnar? Jo, superbussa­r har alla spårvagnar­nas fördelar, men de har inte nackdelarn­a.

När man bygger en spårväg måste man gräva upp alla gator för att lägga räls, men med superbussa­r så behövs inga komplicera­de vägarbeten. Om man inte nu vill ge dem egna körfält vilket enligt mig är en väldigt bra idé.

Bus Rapid Transit är redan infört i Skåne, en satsning på superbussa­r är en grön satsning på framtidens kollektivt­rafik.

Dessa kunde lösa linje 4:s problem, både eftersom fler får plats och man dessutom gör en bra satsning på klimatsmar­ta fordon.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? BUSS 4. Här är det för trångt, menar insändarsk­ribenten.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN BUSS 4. Här är det för trångt, menar insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden