Mitt i Vasastan

VASASTAN FRÅN OVAN

I veckan invigdes Norra tornen i Hagastaden. Se bilderna inifrån det nya landmärket.

- Mimmi Epstein mimmi.epstein@direktpres­s.se

I torsdags invigdes Norra tornen i Hagastaden. Flera internatio­nella medier, arkitekten bakom tornen samt Stockholms finansborg­arråd Anna König Jerlmyr (M) var på plats. I torsdags invigde Oscar properties Norra tornen i Hagastaden som är Stockholms innerstads högsta bostadshus med en höjd på 125 respektive 110 meter.

Folk har börjat flytta in i det ena tornet, Innovation­en kallat, upp till 16:e våningen men byggnaden är inte helt färdigstäl­ld. Helt klart med 36 boendevåni­ngar beräknas det vara i februari nästa år. Bygget av det lägre tornet, Helix, har påbörjats och ska vara klart 2020. När båda tornen är helt färdigbygg­da kommer de att innehålla totalt 320 bostäder.

Med på invigninge­n var bland annat arkitekten bakom tornen, Reinier de Graaf från arkitektko­ntoret OMA, ett tjugotal internatio­nella medier, Oscar Engelbert, vd och grundare av Oscar properties samt Stockholms nya finansborg­arråd Anna König Jerlmyr (M).

– Jag älskar skyskrapor och det här är verkligen ett nytt landmärke. En symbol för att Stockholm är en stad i framkant. Det är topnotchar­kitektur, säger Anna König Jerlmyr (M).

Hon ser gärna att det byggs mer på höjden.

– Men inte mitt i stan, utan vid stadens inlopp och vid brofästen. Loudden är ett bra exempel på en plats där vi vill bygga högt, säger Anna König Jerlmyr (M).

 ??  ??
 ??  ?? Innovation­en har 36 boendevåni­ngar och ligger 139 meter över havet. I huset finns bland annatVY FRÅN 16:E VÅNINGEN.ett gym och en bio.FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN
Innovation­en har 36 boendevåni­ngar och ligger 139 meter över havet. I huset finns bland annatVY FRÅN 16:E VÅNINGEN.ett gym och en bio.FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN
 ??  ??
 ??  ?? Våningen högst upp är såld för 66 miljonerSÅ­LD.
Våningen högst upp är såld för 66 miljonerSÅ­LD.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden