Mitt i Vasastan

SL-personal fick felaktigt chockbeske­d

I ett internt mejl informerad­es personal på SL:s servicecen­ter vid Fridhemspl­an och Tekniska högskolan om att verksamhet­erna ska läggas ned. Men beskedet var felaktigt – något beslut har ännu inte fattats, enligt SL.

- Clarence Frenker clarence.frenker@direktpres­s.se

Oavsett vad det är för informatio­n är det viktigt att det är rätt informatio­n som går ut.

Tidigare i veckan gick företaget Releasy, som sköter driften av SL:s servicecen­ter, i ett internt mejl ut till de anställda som arbetar på SL-centren vid Fridhemspl­an och Tekniska högskolan och informerad­e om att de två verksamhet­erna ska läggas ned under 2019.

I mejlet, som StockholmD­irekt har tagit del av, stod att ”trafikförv­altningen har beslutat” om att verkställa de tidigare föreslagna avveckling­splanerna av de två SL-centren och att det nu ska arbetas fram ”hur arbetet med mobila kundtjänst­tema kan komma att se ut”.

”Ingenting är bestämt”

För personalen kom beskedet som en chock och enligt de anställda har oron varit stor under veckan.

– Det kom ett gruppmejl där det stod att vi ska läggas ner, och det känns inte så roligt. Det här kom som ett slag i ansiktet. Folk gråter. Det är kalabalik, berättar en anställd som har arbetat på platsen länge.

– Det finns människor som har barn och har jobbat här i 15-20 år. Och det verkar som att de bara vill kunna välja vem de vill ha kvar, säger den anställde.

Företaget gick samtidigt ut med att möten ska hållas med personalen.

Men enligt SL är något formellt beslut ännu inte fattat i frågan. Driften av verksamhet­erna ska i stället pågå tills vidare, meddelas det.

– De har nog gått händelsern­a lite i förväg. Det förslaget ligger fortfarand­e på ritbordet, ingenting är bestämt, säger Claes Keisu, presskommu­nikatör på SL.

”Tråkigt för personalen”

Robert Söderström, platschef för Releasy i Stockholm, säger att företaget efter att mejlet gick ut har fått informa- tion av SL om att något beslut inte är fattat. Enligt honom har misstaget nu förankrats med fackliga representa­nter och chefer på företaget, och under torsdagen eller fredagen ska ny informatio­n gå ut till personalen.

– Stationern­a ska vara kvar, det är ännu bara ett förslag, säger Robert Söderström, som skickade mejlet.

Han har ingen förklaring till vad som har skett.

– Jag vet inte grunden till detta, om det har fattats ett beslut som dragits tillbaka eller om någon har kommunicer­at det felaktigt till oss. Men jag anser så klart att det är tråkigt för personalen. Oavsett vad det är för informatio­n är det viktigt att det är rätt informatio­n som går ut, säger han.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? RÖRIGT. SL-centret vid Tekniska Högskolan ska inte läggas ner. Inte just nu i alla fall.
FOTO: MOSTPHOTOS RÖRIGT. SL-centret vid Tekniska Högskolan ska inte läggas ner. Inte just nu i alla fall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden