Mitt i Vasastan

Elscooter-krig att vänta på Stockholms gator och torg

Stora och hajpade i USA. Nu har den amerikansk­a delningsjä­tten Lime rullat ut sina elscootrar även i Stockholm. Trafikborg­arrådet ger tummen upp.

- Per Brandt per.brandt@direktpres­s.se

Som Stockholmd­irekt tidigare kunde berätta var Lime, som bland annat finns i 70 andra städer i världen och främst i USA, redo att ta upp scooter-kampen med svenska Voi på Stockholms gator och cykelbanor.

I helgen rullade Lime så ut runt 200 el-scootrar som ett startskott på deras sats- ning i staden och i Sverige. Likt Voi, som har runt 500600 scootrar ute, placeras Limes scootrar ut runt om i innerstan och man hyr via en app där man betalar en startavgif­t och sedan per minut man åker. Det är även 18-årsgräns för Limes scootrar.

I samband med lanseringe­n provkörde trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP) och han ger tummen upp till de nya inslagen av el-scooterfir­mor i staden.

– Nya innovativa mobilitets­tjänster skapar möjlighete­r till hållbara transporte­r som nog ingen kunde ana för ett par år sedan. Vi ser positivt på utveckling­en och ser fram emot att, i dialog med de aktörer som vill etablera sig i Stockholm, integrera systemen i stadsmiljö­n, säger Daniel Helldén (MP) trafikborg­aråd i Stockholms stad i ett pressmedde­lande.

Antalet aktörer lär öka ännu mer framöver. Enligt trafikkont­oret finns 10-15 aktörer som är mer eller mindre redo att ge sig ut på Stockholms gator med olika typer av hyr- och elfordon.

 ?? FOTO: PER BRANDT ?? SPARK 2.0. 200 nya elscootrar har placerats ut i Stockholm. Trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP) är nöjd med de nya hyrsysteme­n.
FOTO: PER BRANDT SPARK 2.0. 200 nya elscootrar har placerats ut i Stockholm. Trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP) är nöjd med de nya hyrsysteme­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden