Nöt­fri ka­ra­mell­paj

Wellness (Aftonbladet) - - JULIAS PULS HÖJARE -

En nöt­fri ka­ra­mell­paj som snabbt blir ser­ve­rings­klar. Tips! Gil­lar du lak­rits så tar du 3 msk lak­ritspul­ver i ka­ra­mell­fyll­ning­en. Så gott att det är löj­ligt!

Du be­hö­ver: BOT­TEN 2 ½ dl pumpakär­nor 2 ½ dl tor­ra dad­lar, ur­kär­na­de 4 msk raw ka­kao 1 ny­pa salt

FYLLNING 1 dl ko­kos­ol­ja 18 med­jool­dad­lar, ur­kär­na­de ½ dl lönn­si­rap 2 msk lucu­ma­pul­ver 1 ny­pa va­nilj­pul­ver 1 ny­pa salt

CHOKLADTÄCKE 1 dl ko­kos­ol­ja ½ dl lönn­si­rap 5 msk raw ka­kao va­nilj­pul­ver

Så gör du: BOT­TEN 1. Mixa al­la in­gre­di­en­ser till en smu­lig men lätt klib­big mas­sa. 2. Klä bot­ten­ski­van på en spring­form med plast­fo­lie och tryck ut mas­san i bot­ten. Låt stå i ky­len me­dan du gör fyll­ning­en.

FYLLNING 1. Smält ol­jan i vat­ten­bad. 2. Mixa al­la in­gre­di­en­ser till en slät och krä­mig ka­ra­mell. 3. Sme­ta ut i bot­ten och låt stå i ky­len i en tim­me.

CHOKLADTÄCKE 1. Smält ol­jan över ett vat­ten­bad. 2. Häll den i en skål och vis­pa i si­rap, ka­kao och va­nilj. 3. Ta pa­jen ur ky­len och häll över cho­kla­den, lu­ta for­men så att det för­de­las jämnt. 4. Var gans­ka snabb med att skä­ra upp den in­nan cho­kla­den stel­nar, den spric­ker lätt an­nars.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden

© PressReader. All rights reserved.