Womens Health - Yoga (Sweden)

Få starka, slanka ben

Yoga kan verkligen göra underverk med din kropp. Benen blir både starka och grymt sexiga.

- KATHRYN BUDIG

Nedåtgåend­e hund

Börja på alla fyra, med knäna höftbrett isär och händerna axelbrett isär. Placera höfterna rakt ovanför knäna och axlarna rakt ovanför vristerna. Gå framåt med händerna tills de är några centimeter framför axlarna. Rikta tårna inåt, lyft höfterna och sträck på benen. Pressa genom handflator­na för att ge mer energi åt underkropp­en för att lyfta bäckenet. Pressa jämnt med alla fingrar. Håll armarna raka och vrid överarmarn­a inåt för att bredda övre delen av ryggen. Pressa in framsidan av bröstkorge­n och skjut benen bakåt. Sträck hälarna bort från tårna och håll ned dem mot golvet.

Utfall med armarna framåt

Stå med fötterna ihop, så att stortårna nuddar varandra. Armarna hänger avslappnad­e längs sidorna. Rikta handflator­na och blicken framåt. Kliv cirka en benslängd bakåt med höger fot, samtidigt som du böjer vänster knä i 90 grader. Låt vikten vila på hälen av den främre foten och längst fram på den bakre foten. Jobba med dina nedre magmuskler, sträck ut korsryggen och lyft upp armarna rakt ovanför huvudet, höftbrett isär. Vrid överarmarn­a inåt för att bredda övre delen av ryggen. Fortsätt jobba med magen och böj dig framåt, så att magen nuddar låret. Håll armarna i öronhöjd och slappna av i nacken.

Utfall med armarna bakåt

Från utfall med armarna framåt för du armarna bakåt längs höfterna, med handflator­na riktade inåt.

Alla stående positioner kan bränna rejält i musklerna, beroende på hur länge du orkar hålla dem. Den här sekvensen sätter dina lår- och sätesmuskl­er i arbete, och ger dig starka ben. Börja med att försöka hålla positioner­na i fem andetag. Fortsätt sedan med att öka till åtta andetag, och sedan till två minuter. Gör först alla rörelser enligt instruktio­nen, i den ordningen, och upprepa sedan sekvensen på motsatt sida.

Högt utfall

Kom upp med överkroppe­n i ett högt utfall. Fortsätt jobba med bålen och höj armarna ovanför huvudet, höftbrett isär.

Högt utfall med främre benet utsträckt

Från högt utfall, spänn låret och räta ut ditt främre ben, samtidigt som du pressar upp genom den främre hälen. Återgå till startposit­ionen och repetera fem gånger.

Högt utfall med bakre benet utsträckt

Från ett högt utfall, sjunk ned med det bakre knät tills smalbenet är parallellt med golvet och räta sedan ut det igen. Håll höfterna raka. Repetera fem gånger.

Vinyasa

I den här övningen sätts flera asanas ihop till en sammanhäng­ande rörelse, från planka (a) till armhävning (b), till antingen en uppåtgåend­e hund (c) eller kobra, och sedan drar du höfterna uppåt och bakåt in i nedåtgåend­e hund (d).

 ??  ?? VÄLTRÄNADE BEN ÄR INTE BARA SEXIGA, DE BÄR DIG GENOM DAGEN OCH HJÄLPER DIG ATT HÅLLA DIG SKADEFRI.
VÄLTRÄNADE BEN ÄR INTE BARA SEXIGA, DE BÄR DIG GENOM DAGEN OCH HJÄLPER DIG ATT HÅLLA DIG SKADEFRI.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden