Womens Health - Yoga (Sweden)

Från ”om” till ”omg!”

Det kan slå gnistor om er i sovrummet med hjälp av de här yogainspir­erade övningarna.

- ANKA RADAKOVICH

Det är dags. Låt yogan följa med in i sovrummet. Kanske kan de här övningarna fungera bra till mer än en sak? Det kommer med allra största sannolikhe­t slå nya gnistor om dig och din partner.

ANDAS MEDVETET

Den här populära yogainstru­ktionen är värd att plocka fram även i amorösa situatione­r. Under förspel kan du testa det yogis kallar för cirkulär andning, att försöka undvika att pausa mellan ut och inandning. ”Nyckeln är att inte pressa ut under utandninge­n”, säger Joseph Kramer, chef för Orgasmic Yoga Institute i Oakland i Kalifornie­n. ”Slappna av helt och bara låt luften flyta ut.”

Att vara uppmärksam på din andning hjälper dig att slippa distrahera­nde tankar (som att du borda ha rakat benen för länge sedan eller röran på diskbänken). Fokusera på ögonblicke­t och upphetsnin­gen.

Ett annat andningstr­ick, från sexrådgiva­ren Ava Cadell i Los Angeles, är att andas växelvis genom näsborrarn­a. Att andas genom en näsborre åt gången kan hjälpa dig att ta djupare andetag. Det är avslapp nande och syresätter blodet bättre, vilket ökar den sexuella energin. Cadell föreslår att ni testar övningen ihop. Att synka era andetag kan föra er närmare varandra (Cadell använder det även under parterapi).

Gör såhär: Blockera en näsborre åt gången och andas in luft hela vägen till blygdbenet, samtidigt som ser varandra i ögonen. Repetera fem till tio gånger.

Det är en speciell övning, som inte passar alla par. Men att prova kan aldrig skada. Om inte annat kanske ni möts i ett fniss.

EN LÅÅÅNGSAM MASSAGE

Ni kanske masserar varandras fötter framför soffan ibland, men nu ska ni ta er tid att fokusera på hela kroppen (även de mer erogena zonerna). Den här typen av långsam, erotisk massage kan väcka kroppens chakran (energicent­rum) och bidra till att släppa fysiska eller mentala spänningar på samma sätt som yoga gör. Börja med ryggen, och fortsätt sen till armarna, benen, innerlåren och rumpan. Använd gärna olja. Undvik de mest intima delarna, tills ni båda är så upphetsade att ni bara måste ha varandra. Flytta fokus till det mest privata. Massera långsamt och försiktigt. Led din partners händer till klitoris. Tryck i en cirkel, medurs. ”Många av mina klienter säger att det känns extra bra om man ger området vid klockan två lite extra uppmärksam­het”, säger Kramer.

KÄRLEKSTRY­CK

Vissa yogapositi­oner, som krigare II, aktiverar alla viktiga muskler i botten av bäckenet. Du kan få en liknande känsla genom att låta din partner använda handflatan för att trycka mot könets yttre delar. Med fingrarna riktade mot dina tår är det enkelt att trycka i ett stadigt tempo, vilket Kramer menar hjälper till att ”väcka” området. När du känner dig mer upphetsad kan trycket ökas gradvis och, om du vill, låt ett finger glida in i dig samtidigt som det pulserande trycket fortsätter. ”Nyckeln här är att berätta vad som är skönt”, säger Kramer. ”Säg till om du vill ha lättare tryck, eller be om hårdare om du vill ha det.”

SE PÅ VARANDRA

Om du någonsin testat trädet med ögonen slutna håller du säkert med om att yoga är bättre med

Om du någonsin sjunkit in i en yogapositi­on och tänkt att den skulle kunna vara spännande i sovrummet är du inte ensam. Gör slag i saken och låt yogan inspirera dig och din partner.

ögonen öppna. Samma sak gäller sex! Studier visar att ögonkontak­t gör mycket för attraktion­en. Så se varandra i ögonen i ett par minuter. Påminn varandra försiktigt om blicken börjar vandra. Ni kan göra det före eller under sex, men tänk på att hålla musklerna i ansiktet avslappnad­e (precis som under yoga). Slappna av i ögonbrynen och käken, och försök vara extra uppmärksam på vad du ser. ”Det hjälper dig att vara helt närvarande”, säger Cadell.

GÖR YOGA IHOP

Gör en position eller två före eller under sex – eller både och! Före sex kan ni testa plogen (se sida 74). Ligg på rygg och lyft upp benen över huvudet tills tårna nuddar i golvet (eller så nära golvet du kommer, för de flesta av oss når inte hela vägen ned). Sätt händerna i korsryggen för att få stöd. Den här positionen sträcker ut ryggen och skickar blod till hjärnan och bäckenområ­det, något som hjälper till att tända gnistan. Om du är mjuk i kroppen kan du testa en bakåtfälln­ing eller bryggan (se sida 94), som stärker bäckenmusk­lerna. Ta några djupa andetag medan du är upp och ned så kommer du förmod ligen också att bli mer upphetsad eftersom du ökar syresättni­ngen.

Under sex kan ni testa positionen som är känd som gudinnan. Gudinnan är som gjord för sex. Ligg på rygg och placera en ihoprullad handduk eller en liten filt under nedersta delen av ryggen. Lägg armarna utåt sidorna och för ihop fötterna så att fotsulorna nuddar varandra. Nu ska benen vara formade som en diamant. I den här positionen ökar blodflödet till området runt bäckenet och könet, samtidigt som höfterna försiktigt öppnas upp och ryggen slappnar av.

 ??  ?? HAR DU OCH DIN PARTNER TAPPAT BORT GNISTAN? ÖKAD RÖRLIGHET KAN TÄNDA DEN!
HAR DU OCH DIN PARTNER TAPPAT BORT GNISTAN? ÖKAD RÖRLIGHET KAN TÄNDA DEN!
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? BÄTTRE HUMÖR, SMIDIGA KROPPAR OCH MER ENERGI ... GODA NYHETER FÖR SEXLIVET!
BÄTTRE HUMÖR, SMIDIGA KROPPAR OCH MER ENERGI ... GODA NYHETER FÖR SEXLIVET!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden