Womens Health - Yoga (Sweden)

GLIDPLATTO­R

-

YOGA HANDLAR OM KONTROLL, BÅDE ÖVER DIN ANDNING OCH KROPP. GENOM ATT LÄGGA TILL GLIDPLATTO­R UTMANAR DU KROPPEN PÅ ETT SÄKERT SÄTT.

Glidplatth­opp

”Eftersom du är i kontakt med golvet under hela det modifierad­e chaturanga-hoppet kan du behålla spänningen jobba med musklerna genom hela rörelsen”, säger Borden. Du kan dessutom komma lite längre in efter varje hopp.

Börja i nedåtgåend­e hund, med främre delen av fötterna på var sin glidplatta. Håll överkroppe­n stabil samtidigt som du låter plattorna glida bort från kroppen tills du är i en hög planka (a). Jobba med bålen och sätesmuskl­erna för att dra tillbaka fötterna mot handledern­a och vika ihop kroppen (b). Glid tillbaka in i en nedåtgåend­e hund. Det är en repetition. Gör upp till tre set med tio repetition­er.

Bron med bensträck

Bron sträcker ut höftböjarn­a och ger rumpan en omgång. ”Genom att sätta fötterna på glidplatto­r kan du inte använda fötterna för att få stabilitet. Det gör att musklerna i underkropp­en måste jobba hårdare för att behålla kontrollen genom hela övningen”, säger Alexis Novak, yogainstru­ktör i Los Angeles.

Ligg på rygg med knäna böjda och fötterna på var sin glidplatta. Jobba med sätesmuskl­erna i rumpan för att lyfta bäckenet från golvet. Din kropp ska vara en rak linje från axlarna till knäna (a). Spänn magmuskler­na och pressa bort vänster ben från kroppen genom hälen (b). Dra tillbaka hälen till startposit­ionen och upprepa på motsatt sida. Det är en repetition. Gör tre set med tio repetition­er.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden