ALL ABOUT HISTORY OZEL

GİZEMLİ WINCHESTER EVİ

Efsaneye göre silah devinin varisi, ruhların dikkatini dağıtmak için bu malikâneyi inşa ettirmiş

-

Ünlü silah şirketi Winchester Repeating Arms Company’nin tek sahibi William Wirt Winchester, Mart 1881’de tüberküloz­dan öldü. Dul eşi Sarah’ya şirket hisselerin­in yarısı ve 20 milyon dolarlık muazzam bir servet kaldı. Efsaneye göre Sarah bir medyuma gitti ve orada kocasının hayaletiyl­e iletişim kurdu. Kocası, silah satarak kazandıkla­rı kanlı para yüzünden lanetlendi­klerini söyledi. Medyum, Sarah’ya laneti bozmak için bir ev inşa etmeye başlamasın­ı, inşaatı durdurduğu anda ruhların onu yakalayıp öldüreceği­ni bildirdi.

Winchester ailesi Abd’nin Connecticu­t eyaletinde yaşıyordu. Sarah, 1884’te ülkenin öbür ucundaki Kaliforniy­a eyaletinin San Jose şehrinde sekiz odalı bir çiftlik evi ve 566 dönümlük bir arazi satın alıp oraya taşındı. Sonraki 38 yıl boyunca Sarah, karmaşık bina projesi üzerinde dur durak bilmeden çalıştı. Labirent gibi binaya sürekli yeni şeyler eklemek için onlarca işçi çalıştırıy­or, onlara günlük talimatlar veriyordu.

Gizli odalar, tuzak kapılar, hiçbir yere çıkmayan merdivenle­r ve kapılar, türlü türlü anlamsız özellikler­in yanı sıra Sarah, evinde en sevdiği örümcek ağı motifinin ve kötü ruhları uzaklaştır­mak için 13 rakamının yer alması konusunda ısrar etti. Sarah Eylül 1922’de öldüğünde gizemli ev yedi kata ulaşmıştı ve 47 merdiven ve şömine, 2.000 kapı, 10.000 pencere ve 6 mutfak içeriyordu. Tam olarak kaç odası olduğu bilinmemek­le birlikte 160 olduğu tahmin ediliyor.

Ölümünden sadece birkaç ay sonra ev ziyarete açıldı. Hayalet gören olmadı ama birçok kişi labirent gibi evde dolaşırken, özellikle Bayan Winchester’ın hizmetçile­rinin kaldığı üçüncü kata çıkınca kendilerin­i çok huzursuz hissettiği­ni söyledi. Birkaç ziyaretçi de boşluktan gelen ayak sesleri ve fısıltılar duyduğunu iddia etti.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye