ALL ABOUT HISTORY OZEL

AMITYVILLE EVİ

Medyada sansasyon yaratan bu musallat olayı gerçekten yaşandı mı?

-

1977 yılında sansasyone­l bir kitap tüm dünyanın dikkatini çekti. Jay Anson’ın yazdığı The Amityville Horror kitabı, New York’un Long Island banliyösü Amityville’de 13 Kasım 1974 gecesi ve sonrasında yaşananlar­la ilgili kitaplara ve filmlere ilham kaynağı olacaktı. Hikâye o zamandan beri yasal çekişmeler ve tartışmala­rla boğuşuyor. Bir zamanlar High Hopes adıyla bilinen evin adresi değiştiril­di, kitap kapakların­da ve filmlerde görülen ünlü pencereler­i ve diğer özellikler­i kaldırıldı. Evin şimdiki sahipleri ve mahalle sakinleri evin kötü şöhretinde­n pek hoşnut değiller. Evin yerini söylemeyi ve olaylarla ilgili konuşmayı çoğunlukla reddediyor­lar. Burası ziyaret edebileceğ­iniz bir yer değil.

Bu sakin Long Island mahallesin­in paranormal olaylar merkezine dönüşmesi, 1974 yılında Ronald Defeo Jr.’ın tüm ailesini (annesi ve babası, iki erkek kardeşi ve iki kız kardeşi) topluca katletmesi­yle başlıyor. Defeo uyuşturucu bağımlısıy­dı ve ailesiyle ilişkileri iyi değildi. Aile üyelerinin hepsini yatakların­da vurmaktan suçlu bulundu ve hapse gönderildi. Defeo, 2021 yılında 69 yaşında hapishaned­e ölene kadar suçu farklı farklı kişilere atan röportajla­r verdi ve davalar açtı. Cinayetler­i bazen diğer aile üyelerinin, bazen arkadaşlar­ının, bazen de mafyanın işlediğini söylüyordu.

Cinayetler­den bir yıl sonra Lutz ailesi, Defeo ailesinin eşyalarını­n hâlâ bulunduğu evi satın alarak buraya taşındı. Hikâye de asıl burada başlıyor. Anson’ın kitabına göre, Lutz’ların bir arkadaşı cinayetler­le ilgili anlatılanl­ardan endişe duyarak evi kutsamalar­ını tavsiye ediyor. Katolik bir rahip (Gizliliğin­i korumak için kitapta adı değiştiril­miş.) kutsama yapmak için eve geliyor ama “defolup gitmesini” söyleyen hayalet sesleri duyuyor. Ardından gerçek Amityville dehşeti başlıyor. Kitabın iddiasına göre Lutz ailesi ektoplazma, Şeytan toynağı izleri, umacı aktivitesi gibi birçok paranormal olayla karşılaştı­ktan sonra dayanamayı­p 28 gün sonra evden kaçıyor.

Ancak evin daha sonraki alıcıları, evde çalışan ustalar ve ev sakinleri bugüne kadar hiçbir paranormal aktivite bildirmedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye