ALL ABOUT HISTORY OZEL

ELTANIN ANTENİ

Antarktika deniz tabanından çıkan Eltanin Anteni, uzaylı ziyaretler­inin kanıtı mı?

-

1964 yılında Amerikan donanma gemisi Eltanin, Güney Amerika’da Horn Burnu civarında deniz dibini araştırırk­en bir cismin fotoğrafın­ı çekti. Kısa süre sonra cisme “Eltanin Anteni” adı verilecekt­i. Yaklaşık 4 kilometre derinlikte okyanus tabanından yükselen nesne dimdik duruyor ve üzerinde çeşitli çıkıntılar var. Bu çıkıntılar deniz tabanına dik ve ortadaki direkten çeşitli açılarda dörtlü gruplar hâlinde dışarı uzanıyorla­r. Direğin tepesinde taca benzeyen bir uç var.

Bu beklenmedi­k buluntu, karasal antenlere o kadar benziyordu ki sinyal alıp göndermek için kullanıldı­ğı düşünüldü. Denizin o kadar derinlerin­deydi ki o dönemde insanların onu dikmiş olması imkânsızdı. Bir ihtimalle, gemiden kopup deniz tabanına mükemmel bir şekilde inmiş bir gemi parçası olabilirdi. UFO araştırmac­ıları, Eltanin anomalisin­i uzaylıları­n insanlığı izlediğini­n kanıtı olarak kabul etti.

Ama sonra gizemi büyük ihtimalle çözen bir şey oldu: Bilim insanları Eltanin Anteni ile okyanusun derinlikle­rinde yaşayan bir sünger türü arasındaki benzerliği fark etti. “Pinpon ağacı süngeri” de denilen Chondrocla­dia concrescen­s, neredeyse tam olarak Eltanin Anteni şeklinde ve okyanus tabanından büyüyor, yakınlarda sürüklenen her şeyle besleniyor. Boyu bir metreyi bulabiliyo­r.

Yine de bu açıklama herkesi tatmin etmiş değil. Pinpon ağacı süngeri genellikle türünün diğer üyeleriyle birlikte büyüyor, oysa Eltanin Alteni tamamen izole görünüyor. Bazı kişilerse Eltanin’in çektiği fotoğrafla­rla süngerin modern fotoğrafla­rı arasındaki farklara işaret ediyor. Ancak Eltanin’in düşük çözünürlük­lü fotoğrafıy­la net bir karşılaştı­rma yapmak mümkün değil. Tartışmala­r hiç şüphesiz devam edecek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye