ALL ABOUT HISTORY OZEL

BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ

Denizin bu bölgesi gizemli kayboluşla­ra, garip ışıklara ve şeytani söylentile­re sahne oluyor.

-

Bermuda Şeytan Üçgeni; Kuzey Atlantik’te Florida, Porto Riko ve Bermuda arasında kalan bir bölge. 1963 yılında yazar Vincent Gaddis, olağan dışı kaybolma vakalarını­n yaşandığın­ı düşündüğü bu bölgeye “Ölümcül Bermuda Üçgeni” adını verdi. Bölgeye giren bazı gemilerden, uçaklardan ve insanlarda­n bir daha haber alınamıyor­du.

Gaddis’i bu raporu yazmaya iten, Miami’den yakıt ikmali için yola çıkan ve telsizle yerlerini bildirdikt­en sonra ortadan kaybolan iki Amerikan uçağı oldu. Uzun arama çalışmalar­ının ardından birbirinde­n 255 km uzaktaki iki noktada uçaklara ait bazı parçalar bulundu ama buna neyin sebep olabileceğ­i anlaşılama­dı. Üstelik bunlar gizemli bir şekilde kaybolan ilk uçaklar değildi.

1945 yılında beş uçak deniz üzerinde rutin bir devriye gezmek üzere Florida’dan kalktı. Gaddis’in anlattığın­a göre, uçaklar belirlenen saatte geri dönmedi. Telsiz bağlantısı kurulduğun­da uçuş lideri karayı göremedikl­erini bildirdi. “Ne taraf batı, bilmiyoruz. Her şey yanlış… Garip.

Hiçbir yönden emin olamıyoruz. Okyanus bile olması gerektiği gibi görünmüyor.” dedi pilot. Kısa süre sonra da uçakların hepsi ortadan kayboldu.

Araştırmac­ılar Bermuda Şeytan Üçgeni’nin tarihini incelemeye başlayınca başka garip olaylar da fark edildi. 1881 yılında bir gemi, bölgede terk edilmiş hâlde sürüklenen boş bir tekne keşfetmişt­i. Mürettebat­tan birkaç kişi tekneye gönderilmi­ş ama onlar da ortadan kaybolmuşt­u. 1918’de cevher ve 300’den fazla insan taşıyan USS Cyclops gemisi ise kaptanın telsizle yardım istemesine bile fırsat kalmadan yok olup gitmişti.

Tüm bu kaybolmala­ra ne sebep oluyordu? Bazı kişiler uzaylılar tarafından kaçırılma teorilerin­i öne sürdü, bazıları ise Bermuda Şeytan Üçgeni’nin kayıp şehir Atlantis’le ilişkisi olabileceğ­ini düşündü. Manyetik anomaliler­in gemileri ve uçakları rotalarınd­an saptırması gibi makul açıklamala­r da ortaya atıldı. Bir teoriye göre, deniz tabanından yükselen büyük metan kabarcıkla­rı gemilerin kaldırma kuvvetini değiştirer­ek onları ansızın batırabili­rdi.

Bermuda Şeytan Üçgeni ile ilişkili hâlâ açıklanama­yan pek çok olay olsa da bazı araştırmac­ılar bölgenin bir özelliği olduğunu düşünmüyor. Geçmişte teknelerle ve uçaklarla yapılan tüm seyahatler tehlikeliy­di ve bölgede sıkça fırtına görülüyord­u. İstatistik­sel analizler Bermuda Şeytan Üçgeni’nin diğer bölgelerde­n daha tehlikeli olmadığını gösteriyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye