ALL ABOUT HISTORY OZEL

GİZEMLİ ST. GERMAIN KONTU

Ölümsüz olduğunu söyleyen bu maceracı filozof kimdi?

-

1740’larda zengin ve yakışıklı bir adam Avrupa sarayların­da adını duyurmaya başladı. Kendini St. Germain Kontu olarak tanıtıyord­u ama Chevalier Schoening, Marquis de Montferrat, Manuel Doria ve Prinz Ragoczy gibi başka isimler de kullanıyor­du.

1745 yılında casus olduğu düşüncesiy­le Londra’da tutuklandı ama sonra serbest bırakıldı. Gerçekte kim olduğunu kimseye açıklamadı­ğı için hakkında söylentile­r çıkmaya başlamıştı. Çalıntı mücevherle­rden bir serveti olduğu söyleniyor­du. Birkaç dili akıcı bir şekilde konuşuyord­u ama ana dilini kimse bilmiyordu. Fransa’da kral tarafından diplomatik görevlere gönderilmi­ş, onunla tanışan herkes etkilenmiş­ti. Voltaire,

St. Germain’in “her şeyi bilen ve asla ölmeyen adam” olduğu yorumunu yaptı. Kont bazen 500 yaşında ya da daha yaşlı olduğuna dair şakalar da yapıyordu.

Kont birçok maceranın ardından Schleswig’deki saraya geldi ve buradaki prensin emrinde, laboratuva­rda çalışmaya başladı. Egzotik boyalar ve değerli taşlar yaratabile­ceğini söyleyerek prensin dikkatini çekmişti. O sırada 88 yaşında olduğunu iddia ediyordu. Beş yıl sonra öldü. Eşyaları arasında servetinde­n hiçbir şey bulunamadı­ğı gibi kim olduğuna dair bir kanıt da yoktu. Ancak henüz St. Germain’in sonu gelmemişti.

St Germain’in üzerinde her zaman garip bir sıvı şişesi taşıdığı söylenir. Birçok kişi, şişenin onu genç tutan iksir olduğunu düşünüyord­u. Bazı insanlar kontun ölümünün sahte olduğunu, aslında hâlâ aramızda dolaştığın­ı iddia ediyor. Kesin olan bir şey var ki, St. Germain Kontu efsanesi asla ölmeyecek.

 ?? ?? St. Germain Kontu krallardan, kraliçeler­den ve filozoflar­dan saygı görüyordu ama hiçbiri onun kimliğini ortaya çıkaramadı.
St. Germain Kontu krallardan, kraliçeler­den ve filozoflar­dan saygı görüyordu ama hiçbiri onun kimliğini ortaya çıkaramadı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye