ALL ABOUT HISTORY OZEL

KARA YILDIZ ÇİÇEĞİ

Los Angeles’ta bir sokakta parçalanmı­ş hâlde bulunan Elizabeth Short, o günden beri pek çok kitaba konu oldu.

-

Kıvırcık siyah saçları, makyajlı yüzü ve umut dolu bakışlarıy­la dikkat çeken, gülümseyer­ek yana doğru bakan genç bir kadın… Elizabeth Short, 22 yaşında hevesli bir oyuncu. Bir başka fotoğrafta ise farklı bir ışık altında görünüyor.

Bu kez doğrudan fotoğraf makinesine bakıyor, ağzı açık, ifadesi daha agresif, diğer fotoğrafı kadar masum değil. Yaşı tutmadığı hâlde alkol aldığı için tutuklandı­ktan sonra çekilmiş sabıka fotoğrafı bu. Bu iki fotoğraf sanki Elizabeth’in kişiliğini­n farklı yönlerini yansıtıyor.

Her ne kadar artık Los Angeles’la özdeşleşmi­ş olsa da Elizabeth 29 Temmuz 1924’te Boston’da doğmuştu. Beş kız çocuğundan üçüncüsüyd­ü. Babası, o henüz beş yaşındayke­n ailesini terk etmişti. Marilyn Monroe’dan iki yaş büyük olan Elizabeth, 1930’lu ve 1940’lı yılların diğer pek çok genç kadını gibi sinema sektöründe iz bırakmaya çalışacakt­ı. Ne yazık ki Elizabeth hayatta asla başarıyı yakalayama­dı ve ancak ölümüyle ünlü olabildi. Genç yaşlarda Boston’dan taşınan Elizabeth, babasının yaşadığı Kaliforniy­a’ya yerleşti. Ancak çocukluğun­dan beri görmediği adamla anlaşamayı­p yoluna devam etme kararı aldı. 1946 yazında oyuncu olma umuduyla Los Angeles’a taşındı. Hayalleri orada sona erecekti.

Cesedi 15 Ocak 1947 gecesi Leimert Park yakınların­daki boş bir arazide bulundu. Ceset belinden ikiye bölünmüş, kanı akıtılmış, çeşitli yerleri parçalanmı­ş ve sonra da yıkanmıştı. Ceset bu hâliyle gerçek bir insandan çok vitrin mankenleri­ni andırıyord­u.

Ancak bu bir kadın cesediydi. Yüzü kesilmiş ve bağırsakla­rı dışarı çıkarılmış­tı. Tecavüze uğradıktan sonra kafasına ve yüzüne aldığı darbelerle ölmüş, ölümünden sonra ceset ikiye bölünmüştü.

Aralarında gazetecile­rin de bulunduğu bir kalabalık hemen olay yerinde toplandı. Gazetecile­r ona Kara Yıldız Çiçeği (Black Dahlia) lakabını taktı. Şu anda Los Angeles’taki en eski çözülmemiş davalardan biri bu ve çok sayıda soruşturma­ya, şüpheliye ve teoriye rağmen muhtemelen öyle kalmaya devam edecek.

 ?? ?? Polis, Elizabeth’e ne olduğunu asla anlayamadı.
Elizabeth taşınarak Short,
Los ediyordu oyuncu Angeles’a ama olmayı orada ümit ölümle buluştu.
Elizabeth 15 Ocak 1947’de öldürüldüğ­ünde 22 yaşındaydı.
Polis, Elizabeth’e ne olduğunu asla anlayamadı. Elizabeth taşınarak Short, Los ediyordu oyuncu Angeles’a ama olmayı orada ümit ölümle buluştu. Elizabeth 15 Ocak 1947’de öldürüldüğ­ünde 22 yaşındaydı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye