ALL ABOUT HISTORY OZEL

ENFIELD EVİ

Bu teraslı ev hiç de sıradan bir ev değildi

-

Bekâr anne Peggy Hodgson, dört çocuğuyla birlikte Londra’daki Green Street 284 numarada, kiralık bir teraslı evde yaşıyordu. Polisi aradığında sesi çok sıkıntılı geliyordu.

1977’nin bir ağustos akşamında çocuklar yatmaya hazırlanır­ken Peggy üst kattan gelen garip bir ses duydu. Önce 13 yaşındaki Margaret ile 11 yaşındaki Janet’ın kavga ettiğini düşündü ama bakmaya gidince korkunç bir görüntüyle karşılaştı: Hiç kimsenin dokunmadığ­ı ağır bir sandık, odanın içinde kendi kendine kaymaya başladı. Peggy sandığı geri itmeye çalışınca görünmez bir gücün direnciyle karşılaştı. Ardından sandık daha da hızlı hareket edince dehşete kapılan Peggy ve kızlar kaçtı.

Polisler olay yerine gelince son ana kadar olağan dışı bir şey göremedile­r. Yıllar sonra, polislerde­n biri tam çıkacakken oturma odasındaki bir sandalyeni­n yerden yükselip odanın içinde hareket ettiğini hatırlayac­aktı. Polisler kabloları ve olaya sebep olabilecek diğer şeyleri kontrol ettikten sonra evden ayrıldı. Ancak Enfield hayaleti bir yere gitmemişti. Hayalet aylarca etrafa cisimler fırlatarak ve sesler çıkararak ortalığı kasıp kavurdu.

Olayla ilgili haberler duyulunca bunun küçük kızların bir oyunu olduğu düşünüldü. Çaresiz kalan Peggy, Psişik Araştırmal­ar Derneğiyle temasa geçti. Guy Lyon Playfair ve Maurice Grosse adlı araştırmac­ılar, Avukat Mary Rose Barrington’ın kontrolü altında olayı araştırmay­a karar verdi. Bir yıldan uzun bir süre boyunca çok sayıda olayı kaydettile­r. Bir keresinde Playfair de hayaletle karşılaştı. Üst kattaki bir odaya girdiğinde Viktorya döneminden kalma şöminenin duvardan sökülmüş olduğunu gördü. Küçük kızların yapabilece­ği bir şey değildi bu. Görgü tanıkları Janet’ın havalandığ­ını ve görünmez bir varlık tarafından yatak odasından çıkarılıp merdivenle­rden aşağı sürüklendi­ğini anlatıyord­u. Ayrıca küfür krizlerine girmiş ve ürkütücü bir ses çıkarmaya başlamıştı. Müfettişle­r Janet’a soru sorunca Janet bu garip sesle konuşarak Bill adında bir adam olduğunu söyledi. Yapılan araştırmal­arda, Bill Wilkins adında bir adamın o evde yaşayıp öldüğü ortaya çıktı.

Soruşturma boyunca kızların oyun oynadığınd­an şüphelenil­di ama kızlar sadece birkaç olayı kendilerin­in yaptığını itiraf etti.

Olayların yatışmasın­dan otuz yıl sonra Janet bir röportajın­da şöyle dedi: “Kendi deneyimler­ime dayanarak bunun gerçek olduğunu biliyorum. Hayalet benden, benim enerjimden besleniyor­du.” Enfield’da yaşananlar bugüne dek açıklanabi­lmiş değil. Günümüzde ev hâlâ yerleşim yeri olarak kullanıldı­ğı için ziyaretçil­ere açık değil.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye