All About Space (Turkey)

10 Liberty Bell 7

Tarih: 21 Temmuz 1961 Ne oldu: İlk yörünge altı uzay uçuşlarınd­an birisi, çıkış kapısı erken açılıp kapsül okyanusun ortasında su almaya başlayınca felaketin eşiğinden döndü

-

Gus Grissom 15 dakikalık bir yörünge altı uçuş gerçekleşt­irdi ve Atlas Okyanusu’na düştü. İçinde bulunduğu kapsül Liberty Bell 7, patlayıcıl­arla çalışan bir çıkış kapısına sahipti. Grissom helikopter­i beklediği sırada bu kapak aniden açıldı ve kapsül su almaya başladı. Grissom batmaya başlayan kapsülü terk etti okyanusun ortasında kaldı. Elbisesind­eki oksijen girişini kapatmayı unuttuğu için içeri yavaş yavaş su sızıyor ve astronotu ağırlaştır­ıyordu.

Grissom’ın içinde olduğu durumu bilmediği için uzay elbisesini­n onu okyanus üstünde tutacağını düşünen helikopter pilotu öncelikli olarak kapsülü kurtarmaya çalıştı. Ancak Liberty Bell 7 dalgalarla su almaya devam ettiği için helikopter kapsülü alamadı.

Gergin bir 4 dakikanın sonunda, Grissom neredeyse boğulmak üzereyken ikinci bir helikopter yorgun astronotu kurtarmak için gönderildi.

 ??  ?? Liberty Bell 7 her bir dalga ile yeniden su aldığı için helikopter­in motorunu durma noktasına kadar zorladı
Liberty Bell 7 her bir dalga ile yeniden su aldığı için helikopter­in motorunu durma noktasına kadar zorladı
 ??  ?? Ilk helikopter kötü durumda olduğu için Grissom’ı kurtarmak için ikinci bir helikopter gönderildi
Ilk helikopter kötü durumda olduğu için Grissom’ı kurtarmak için ikinci bir helikopter gönderildi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye