All About Space (Turkey)

Voyager’ın geleceği

-

Voyager’ın radyoaktif güç üniteleri 2025 yılına kadar enerji sağlamaya devam edecek. O zamana kadar Voyager 1, 22,1 milyar kilometre uzaklaşmış olacak ve yıldızlara­rası ortam ile ilgili veriler göndermeye devam edecek. Voyager’ın uzmanları Voyager’ların halen yeni keşifler yapacağına inanıyorla­r.

Ed Stone

VOYAGER PROJE UZMANI

“Samanyolu Galaksisi hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyoruz: manyetik alanı, kozmik ışınlarını­n yoğunluğu ve yıldız rüzgarları. Voyager 2 farklı bir yerde olduğu için onun Güneş ve yıldızlara­rası rüzgarlar arasındaki etkileşime dair yeni bakış açıları sunacağına inanıyoruz.”

Suzy Dodd

VOYAGER PROJE YÖNETICISI

“4 yıllığına çalışması planlanan ve beşinci on yılının ortasında halen çalışıyor olan bir uzay aracına sahip olmak harika. Voyager adeta bir keşifler görevi oldu. Yıldızlara­rası ortamda bile keşifler görevi olmaya devam ediyor. Helyosferi­n ötesinde ne olduğunu öğrenmek, ufkun ötesinde göremediği­miz sonsuz bir okyanustan bilgiler almak gibi.”

Araç Dünya ile iletişimi kestikten sonra yoluna çok uzun süre devam edecek ve yaklaşık 40.000 yıl sonra, Zürafa Takımyıldı­zı’ndaki AC+79 3888 yıldızının 1,6 ışıkyılı yakınından geçecek. Orada ne gördükleri­ni bize söyleyemey­ecek olmaları çok üzücü.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye