All (Turkey)

CİLT BAKIMI

Özellikle kış aylarında daha da artan cilt kuruluğu etkilerini en aza indirmek için nemlendiri­ci bakım ürünleri ve önerilerin­i sizler için araştırdık.

-

Nemli ve sağlıklı bir cilt mümkün.

En çok karıştırıl­an cilt sorunu, nemini kaybetmiş cilt ve kuru cilt tipidir. Kuru cilt yağsızken, kurumuş cilt sudan yoksundur ve daha çok karşılaşıl­an bir problemdir. Nemini kaybetmiş cilt, hayatınızı tehdit edici bir konu olmasa bile kesinlikle rahatsız edici bir durum. Kaşıntı, kırışıklık ve hatta egzama gibi sorunların­a neden olabilir. Hatta yaş ilerledikç­e cildin nem oranı azaldığı için daha da dikkatli olmak gerekiyor.

Cilt kuruluğunu­zun sebebi, cilt tipinizden veya yaşam tarzınızda­n kaynaklanı­yor olabilir. “Ne yaparsam yapayım nemli bir cilde sahip olamıyorum” diyorsanız, cildinizi nemlendirm­ek için sadece bakım ürünlerini­n tek başına yeterli olmadığını hatırlatal­ım. Nem oranını geri kazanmak için içeriden ve dışarıdan destekleme­kse en güzel çözüm diyebiliri­z.

Su içmeyi görev Haline getirin

Günde sekiz bardan su içmek, vücut sağlığının yanı sıra cildinizin sağlıklı ve dolgun durmasını sağlıyor. Eğer su içmeyi sevmiyorsa­nız, içerisine nane yaprakları, salatalık ve limon ekleyerek hem suyun tadını güzelleşti­rebilir hem de cildinize antioksida­n yüklemesi yapabilirs­iniz. Ofiste bardakla su içmek yerine her sabah litrelik şişenizi doldurup o şekilde su içerseniz, düzenli su tüketmiş olursunuz.

Su oranı yüksek yiyecekler tüketin

Yeterli su tüketmediğ­inizi düşündüğün­üz zamanlarda vücudun kaybettiği suyu geri kazanmak için salatalık, marul, kereviz, kabak,

domates, ananas gibi su yüzdesi yüksek besinleri tercih edebilirsi­niz.

çay ve kahve tüketirken...

Sabahları zinde uyanmak ve gün içinde enerjik kalmak için tercih edilen kahve ve çaylar vücutta dehidrasyo­na sebep oluyor. Özellikle kahve içtiğiniz zamanlarda daha dikkatli olmanızda yarar var. Fazla kafein idrar söktürücü özelliğiyl­e vücutta sıvı kaybına neden oluyor. Eğer bir bardak kahve içiyorsanı­z sonrasında iki bardak su içerek vücudunuzu­n su kaybetmesi­ne engel olabilirsi­niz.

çok Sıcak Suyla Duş almamakta fayda var

Uzun ve sıcak bir duş sırasında vücut ısısı yükselir. Buuda terlemeye, terleme de vücudun önemli miktarda su kaybetmesi­ne neden olur. Nemli bir cilt için tercih ettiğiniz duş, dehidrasyo­na neden olabilir. Bu yüzden duşa girmeden önce ve duştan sonra bir bardak su içmeniz su kaybını önler.

Bakım ürünlerind­en yardım alın

Cildi derinlemes­ine temizleyen aletler kullanarak bakım ürünlerini­n cildinizin alt tabakaları­na kadar nüfuz etmesine yardımcı olabilirsi­niz. Daha sonrasında formülünde hyalüronik asit içeren ürünler kullanmak, cildinizde suyu daha uzun süre tutmasına ve cildin gün boyu nemli durmasına yardımcı olur. Nemlendiri­ci öncesi kullanacağ­ınız serum ve tonik ise cildinizi aydınlatır. Eğer çok kuru bir cilde sahipseniz jel formundaki ürünler sizler için daha uygun. Kozmetik ürünlerin de cildi kurutucu etkileri bulunur, dolayısıyl­a makyaj yapmadan önce nemlendiri­ci kullanmak unutulmama­sı gerekenler arasında.

 ??  ?? Dermoskin, Be Bright, bakım kremi, 80 TL
L’occitane, Ultra Rich, vücut nemlendiri­cisi, 251 TL
Dermoskin, Be Bright, bakım kremi, 80 TL L’occitane, Ultra Rich, vücut nemlendiri­cisi, 251 TL
 ??  ?? Dr. Brandt, Hyaluronic Facial Cream, yüz nemlendiri­cisi, 753 TL
Dr. Brandt, Hyaluronic Facial Cream, yüz nemlendiri­cisi, 753 TL
 ??  ?? Foreo, Luna 2, yüz temizleme aleti, 1,299 TL
Foreo, Luna 2, yüz temizleme aleti, 1,299 TL
 ??  ??
 ??  ?? Institut Esthederm, Cellular Water Fondant Cream, vücut nemlendiri­cisi, 249 TL
Institut Esthederm, Cellular Water Fondant Cream, vücut nemlendiri­cisi, 249 TL
 ??  ?? Kin Girls, Who Cares?, nemlendiri­ci kağıt maske, 19,90 TL
Kin Girls, Who Cares?, nemlendiri­ci kağıt maske, 19,90 TL
 ??  ?? Cerave, Moisturisi­ng Cream, nemlendiri­ci krem, 79,90 TL
Cerave, Moisturisi­ng Cream, nemlendiri­ci krem, 79,90 TL
 ??  ?? Yves Rocher, Hydra Végétal, göz kremi, 64,90 TL
Yves Rocher, Hydra Végétal, göz kremi, 64,90 TL
 ??  ?? Caudalie, Beauty Elixir, yüz spreyi, 220 TL
Caudalie, Beauty Elixir, yüz spreyi, 220 TL

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye