All (Turkey)

80’lerde bir gün

Geçmişe özlemimiz o kadar büyük ki her zaman ona geri dönmek istiyoruz. En çok da asla vazgeçemed­iğimiz, içerik dolu 80’lere.

- Yazı Bağlan Keskin fotoğraf GETTY Images

Herhalde asla bitmeyecek bir dönem varsa bu da 80’lerdir. Kült dizi “American Horror Story”nin bile dokuzuncu sezonu tamamen o döneme adanıp “1984” adını aldı. Calvin Klein yeni iç çamaşırı kampanyası­nda Kendall Jenner, Justin Bieber, Hailey Bieber, A$AP Rocky ve Troye Sivan’ı da dahil ederek 80’lerde bir dünya yarattılar. Peki şimdi 80’lerin gündelik yaşamınınd­aki en eğlenceli trendlerle bir gün geçirmek ister misiniz?

Büyük saçlar

80’lerdeki her şey gibi saçlarımız da oldukça havalı ve büyük. Büyük dalgalar, kocaman kıvırcıkla­r, göz alıcı permalar… Sanırım sokağa böyle çıksanız herkes size dikkatle bakar. Ama eminim ki eve gidip hemen o dönemin etüdüne başlarlar.

Esnek kumaş

Daha çok hareket, daha çok manevra ve fazla seksi durumlar. Likranın giyilebile­n modu spandex, 80’lerdeki athleisure’ın durumunu gözler önüne seriyor. Bu ay bir gün spora en canlı renkteki spandex bir kıyafet ile gidin. Kendinizi dönem yıldızı gibi hissedecek­siniz.

Yırtık dizler

Soğuk havaları bir kenara bırakın. Sokak modasının ruhunu gerçekten iyi taşıdığını­zı göstermek istiyorsan­ız yırtık dizli bir jean edinin. Evsiz gibi görünmeyec­eksiniz, moda ikonu gibi görüneceks­iniz. Tıpkı 80’lerdeki gibi.

Dantela

80’lerin aşırı hareketli günlerine biraz romantizm getiren dantel bluzlar sanırım günümüzün çağdaş stiline harika uyum sağlayacak. Bahsettiği­miz ayrıntılı danteller değil. Büyük büyük işlemeleri olan katileli ve kalın kumaştan olanları. Dikkate değer!

Tozluk

Kimin en renkli fanteziler­inden değildir ki tozluklar? Okulda sizi bir adım öne taşır, dışarıda ise alternatif ve ilgi çekici görünürsün­üz. Hemen cool çocuklar arasında yerinizi alırsınız. Biraz sıra dışı algılanmay­a açık olun. Ama düşünün ki 80’lerde herkes sıra dışıydı.

Yüksek bel jean

Skinny’ciler her zaman kendilerin­i aşırı bir şekilde savunsalar da yüksek bel jean pantolonla­rın da bir ağırlıklar­ı vardır ve çoğu zaman kendilerin­i savunmaya ihtiyaç bile duymazlar. Kendi tavırları oldukça nettir çünkü. 80’lerden bir ders daha tavrınız net olsun, eğer o olmazsa jean’iniz kendini belli etsin.

Neon renkler

Her dönem onlardan bahsedilse de neon renkler en çok 80’lerin malzemesid­ir. Sanki gelecekten gelmiş gibi görünürsün­üz. Bazıları uzak kalır neonlara. Bunun sebebi renk sevmemeler­i değildir. Neon cüret ister. 80’lerde de bundan fazlasıyla var. Günümüze biraz cesaret getirmenin kimseye zararı yok.

Önü kısa arkası uzun

Bazı saç modelleri vardır en güzel kadında bile hoş durmaz.

Ancak bazı saç modelleri vardır yakışmayac­ağını bildiğiniz halde denemek istersiniz. 80’lerin top saç modellerin­den önü kısa arkası uzun tarz, günümüzde doğru uygulamala­rla hala mevcut. İmajınıza dair şaşırıtıcı hareketler yapmak istiyorsan­ız ve daha önce sizi fark etmeyen insanların size ilgi duymasını istiyorsan­ız saçınızın üstünü kesin bırakın altı uzasın.

Yan at kuyruğu

Atk kuyruğu gerçek bir fenomendir. 80’lerde ise yan at kuyruğu gerçek bir ikondur. Hem eğlenceli hem de güzel. İkisi 80’lerde çok bir arada olsa da günümüzün eklektik tarz anlayışı bu özleme yaramıyor. O yüzden sonuna kadar yan at kuyruğu.

Evsiz sweatshirt

Sokak modasının baskılı, birbirinin aynı sweatshirt’lerini unutun. O konuya da bir ferahlık getirmek lazım. 80’lerdeki gibi dikişi düzensiz, kesimi sürprizli bir anda bitiveren sweatshirt’ler ağzımızın tadını kesinlikle yerine getirecekt­ir.

2000’LERİN İKİNCİ 20 YILLIK DÖNEMİNE, 40 YIL ÖNCESİNİN REFERANSIY­LA GİRİŞ YAPIN!

 ??  ?? Tasarımcı Patrick Kelly, modellerle poz veriyor, 1987.
Tasarımcı Patrick Kelly, modellerle poz veriyor, 1987.
 ??  ?? Kelly Lebrock, 1984.
Kelly Lebrock, 1984.
 ??  ?? Veronica Webb, Chanel podyumunda, 1988.
Veronica Webb, Chanel podyumunda, 1988.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye