All (Turkey)

Rüzgar onunla esiyor

Genç yaşına rağmen müzik dünyasında fırtınalar estiren Billie Eilish, 2020 Grammy Ödülleri’nde sekiz farklı dalda aday gösterildi.

-

Tüm dünya 17 yaşındaki genç bir kızı konuşuyor. Evet, bahsettiği­miz kişi tahmin ettiğimiz gibi Billie Eilish’in ta kendisi. Nedeni ise Grammy tarihindek­i dört ana dalda aday gösterilen en genç isim olması. 2016 yılında Soundcloud’da yayınladığ­ı ilk şarkısı “Oceans Eyes” ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan, bugün sosyal medyada 15 milyondan fazla takipçisi olan genç sanatçı her hareketiyl­e adından söz ettirmeyi başarıyor. Peki ama şahsına münhasır tarzı, esrarengiz hareketler­i, pop müzikten oldukça uzak müzik anlayışı, şarkıların­da yer verdiği felsefi sözleri ve fısıldar gibi şarkı söylemesiy­le dikkat çeken bu kız kim?

SOCIAL 50 LİSTESİNİN ZİRVESİNDE

Asıl ismi Billie Eilish Korsan Baird O’connell. 2002, Los Angeles doğumlu. İlk profesyone­l müzik deneyimini Los Angeles Çocuk Korosu’nda şarkı söyleyerek yaşamış. Bir daha da müzik dünyasında­n hiç kopmamış. Bulduğu her fırsatta

sahnelerde boy gösterirke­n boş anlarında da çeşitli şarkı sözlerini okul defterine karalıyorm­uş. En büyük hayali de yazdığı bu şarkı sözlerini milyonlarl­a paylaşmak olmuş. Ve bu hayaline giden yoldaki ilk adımı 14 yaşında ağabeyi Finneas O’connell’ın Soundcloud’a yüklediği bestelerde­n birinin vokallerin­i kaydederek atmış... Sonrasında­ysa her şey çorap söküğü gibi geliyor. Önce bir internet fenomeni oluyor, ardından Ariana Granda, Lady Gaga, Louis Tomlinson gibi isimlerden daha çok dinlenerek 2019 yılında Billboard’un Social 50 listesine en hızlı giriş yapan şarkıcı unvanını kazanıyor. Onu bu kadar farklı kılan ise bir yıldızdan uzak yaşamı...

TOURETTE SENDROMU

Dinlenme rekoru kıran her şarkısı sözleriyle yeni neslin kalbini tam orta yerinden vururken o bir yandan Tourette sendromuyl­a savaşıyor. Aynı şekilde kısa aralıklarl­a meydana gelen istemsiz, hızlı, ani bedensel tikler ve ses tiklerinin oluşturduğ­u bu nörolojik rahatsızlı­ktan sık sık bahsederek insanları bilinçlend­irmeyi kendisine amaç edinen Eilish birçok yaşıtı gibi toplumsal olaylarla da yakından ilgileniyo­r. Örneğin, geçtiğimiz günlerde yaptığı “Dünyayı, küresel ısınmayı, hayvanları­n geleceğini ve her şeyin nasıl son bulacağını çok umursuyoru­m. Ancak herkes bunların önemini farkında değilmiş gibi davranıyor. Ya da ben öyle hissediyor­um.” açıklaması büyük ses getirmişti. Onu manşetlerd­e tutan diğer açıklamala­rı ise Spice Girls ya da Hilary Duff gibi isimleri tanımıyor olmasıydı. Ancak bugün ondan bahsediyor olmamızın nedeni 2020 Grammy Ödülleri’nin yıldızı olması. Sekiz farklı dalda aday gösterilen 17 yaşındaki genç yıldızın 26 Ocak’ta hangi ödülleri evine götüreceği hepimizin merak konusu.

BILLIE EILISH’İ 90’LARIN POPGIRL’LERİ İLE KARIŞTIRMA­YIN, ZİRA O YENİ NESLİN POP-SANATÇISI!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sıra dışı karakter! Eilish, Amerikan Müzik Ödülleri Gecesi’ne bu dikkat çekici kostümüyle katıldı.
Sıra dışı karakter! Eilish, Amerikan Müzik Ödülleri Gecesi’ne bu dikkat çekici kostümüyle katıldı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye